5 stvari koje smo naučili na ovogodišnjem Australijan openu! (FOTO)
Foto: AP

KRAJ PRVOG GREN SLEMA

5 stvari koje smo naučili na ovogodišnjem Australijan openu! (FOTO)

Iako je tek početak sezone, čini se da nam je turnir u Australiji dao odgovore na mnoga pitanja, pa da vidimo šta smo to naučili
Objavljeno: 13:04h

#4 Konkurencija u ženskom tenisu nikada nije bila slabija

foto: Reuters

Serena Vilijams već godinama unazad suvereno vlada ženskim tenisom. Iako je bilo povremenih bljeskova (Anđelik Kerber protekle godine), Amerikanka jednostavno nema pravu konkurenciju.

Marija Šarapova je suspendovana, Petra Kvitova nekonstantna, a sada i povređena, Viktorija Azarenka ima druge prioritete, Agnješka Radvanska ipak nije taj kalibar, pa tako mlađoj od sestara Vilijams, kada je fokusirana na tenis, nema ravne.

Polako nam pristiže nova generacija talentovanih teniserki, ali dok Serena "ne okači reket o klin", njena riznica trofeja će biti samo veća.

#5 Endi Mari nije spreman za najveća dostignuća

foto: AP

Čekalo se i čekalo i čekalo, da Endi Mari dostigne svoj vrhunac i konačno smo ga dočekali prošle godine.

Endi je osvojio Olimpijske igre, kao i završni Masters turnir u Londonu, došao je i do prvog mesta na ATP listi i taman kada se očekivalo da dominira svetskim tenisom, on je zakazao.

Rana eliminacija na Australijan openu još jedan je dokaz da Mari nije spreman za najveća dostignuća poput svojih rivala, Novaka, Rodžera i Rafe.

Nikako ne možemo osporiti da je Endi fenomenalan teniser, ali na prvom Gren slemu u sezoni, ponovo smo bili svedoci da nema X faktor da ispiše nove stranice istorije "belog sporta".

BONUS VIDEO - Espreso dizanje sa Dijanom - 10. epizoda

(M.Raković)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.