SALE ĐORĐEVIĆ PRED DUEL SA SRBIJOM: "Emocije su često naši neprijatelji"
Foto: Profimedia

Emotivno

SALE ĐORĐEVIĆ PRED DUEL SA SRBIJOM: "Emocije su često naši neprijatelji"

Bivši selektor Srbije pred velikim izazovom

Objavljeno:

Aleksandar Đorđević, selektor košarkaške repreznetacije Kine, rekao je da će morati da prebrodi emocije kojih će biti dosta u duelu protiv Srbije.

Đorđević, živa legenda srpske košarke i bivši selektor Orlova, prvi put će zvanično voditi neku reprezentaciju protiv Srbije i svestan je koliko će to emocija proizvesti.

- Za mene je čast da zakoračim na teren i budem trener Kine protiv moje domovine. Biće mnogo emocija, a kako volim da kažem - emocije su često naši neprijatelji - i to moram da prebrodim. Veoma težak protivnik, jedan od najtežih na turniru. Sjajni igrači, iskusni, već smo igrali protiv njih pre nekoliko dana. Znamo gde moramo da budemo bolji i pokušaćemo - rekao je Đorđević.

Đorđević se zahvalio na gostoprimstvu Filipina.

- Osećamo se dobrodošlima ovde, želim da im zahvalim na tome, na toploj dobrodošlici. Za nas je ovo velika čast i tako se ponašamo prema ovom takmičenju.

04:39

Aleksandar Đorđević pred meč protiv Srbije

Sale se zahvalio i Savezu Kine, kao i predsedniku Jao Mingu.

- Od prvog dana ovi momci, na čelu sa kapitenom, su me lepo prihvatili i ne mogu da kažem koliko sam zahvalan, što njima, što Jao Mingu i Savezu Kine. To osećam sve vreme. Naporno treniraju, profesionalni su, rade ono što najbolje znaju i želimo da izvučemo maksimum iz toga.

Đorđević je govorio i o rivalima.

- Južni Sudan dolazi sa dobrim timom, nisu slučajno ovde. Ali, prvo igramo protiv Srbije. Po mom mišljenju, oni su jedni od kandidata za medalju. Portoriko je uvek težak rival. To su tri tima protiv kojih moramo da igramo, ali moraju i oni protiv nas. Više smo fokusirani na nas i na to kako ćemo se prikazati.

Utakmica između Srbije i Kine igra se u subotu u 20 časova po lokalno, a u 14 po srednjeevropskom vremenu.

Bonus video:

01:11

Trening reprezentacija

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.