PODATAK KOJI RADUJE SVE NAVIJAČE SRBIJE: Samo je Kanada posle dva meča bolja od Pešićevih momaka! (FOTO)
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

STATISTIKA

PODATAK KOJI RADUJE SVE NAVIJAČE SRBIJE: Samo je Kanada posle dva meča bolja od Pešićevih momaka! (FOTO)

Na trećem mestu nalazi se reprezentacija Litvanije

Objavljeno: 22:02h

Odlično je reprezentacija Srbije započela svoje učešće na Mundobasketu sa dve ubedljive pobede, prvo protiv Kine, a zatim i nad Portorikom, što je gurnulo na drugu poziciju kada su u pitanju selekcije sa najvećom koš razlikom posle dva odigrana kola u grupnoj fazi.

Jedina bolja je Kanada koja je deklasirala Liban sa neverovatnih 128:73, a pre toga se "istresla" i nad Francuzima protiv kojih je slavila sa čak 30 razlike - 95:65. Na taj način, selekcija prepuna NBA zvezda je došla do koš razlike + 85 i ubedljivo je prva na toj listi. Iza Kanade nalazi se Srbija koja je iz dva meča napravila koš razliku +59. Prvo je stradala Kina sa 38 razlike, a potom i Portoriko sa 17, što se smatra premalom razlikom budući da je Srbija imala i plus 30 u jednom trenutku. Imaće izabranici Svetislava Pešića priliku da sustignu Kanadu protiv Južnog Sudana u poslednjem kolu.

Tri selekcije koje su takođe napravile ogromnu koš razliku posle dva kola su Litvanija (+56), SAD (+55) i Španija (+48), a ekipa sa najgorom razlikom je logično, Liban koji ima čak -94.

BONUS VIDEO:

00:43

Žurka navijača Srbije na krovu Manile

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.