DETALJNA ANALIZA: Košarkaški stručnjak UPOZORAVA pred nastavak Mundobasketa!
Košarkaška reprezentacija Srbije, Foto: Starsport©

ISKRENA IZJAVA

DETALJNA ANALIZA: Košarkaški stručnjak UPOZORAVA pred nastavak Mundobasketa!

Vlade Đurović dao je zanimljiv komentar nakon pobede Srbije protiv Portorika

Objavljeno: 18:35h

Košarkaši Srbije savladali su Portoriko sa 94:75 u drugom kolu grupe B na Mundobasketu, ali je mnoge zabrinuo pad u drugom poluvremenu kod izabranika Svetislava Pešića koji su u jednom momentu imali +30, ali su Portorikanci u poslednjoj četvrtini spustili do 10 razlike.

Ubedljiva pobeda nije oduševila ni košarkaške stručnjake, a onaj koji je izrazio zabrinutost je i Vlade Đurović, koji je studiju RTS-a poručio da ga brine kako će naš tim da izgleda protiv ozbiljnijih ekipa, koje će za razliku od Portorika kažnjavati svaku grešku.

- Izgubili smo drugo poluvreme 13 razlike i pokazale su se mnoge slabosti i u napadu i u odbrani. Mi smo morali da imamo situaciju da nam Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov igraju preko 30 minuta, što nam nije bilo potrebno u ovom momentu. Nije bitna razlika, ali naša odbrana igra tako kao da će ovi igrači koji su da tako kažem "čekalice u uglovima" promašivati te šuteve. Mnogo pomažemo u prodorima protivnika i onda kada se doda lopta na stranu, igrači ostaju sami. Pa protiv Italije ako budemo tako igrali, onaj Datome to jedva čeka, Spisu... svi su oni dobri šuteri. Sa takvim pomaganjem... mi moramo čvršće da izdržimo 1 na 1. Igramo mnogo alibi odbranu, sada nismo platili ništa. Mi ćemo sa Sudanom imati težu utakmicu i moramo da dobijemo, jer ako je izgubimo, Sudan ide sa nama u narednu grupu, a mi imamo pobedu manje - izjavio je Vlade Đurović i dodao:

Dragoslav Šekularac komemoracija, Vlade Đurović
foto: Starsport©

- Milutinov i Bogdanović igraju 30 i više minuta. Ovo jeste dobra ekipa, ali imamo slabosti. Kada budemo igrali sa jačima, svaka naša greška biće kažnjavana. Jače ekipe to ne praštaju - zaključio je Đurović, koji nije bio previše impresioniran trijumfom Orlova.

BONUS VIDEO:

00:43

Žurka navijača Srbije na krovu Manile

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.