PRIVEDEN ČOVEK KOJI JE PORODICI IZ SANDŽAKA ZABRANIO KUPANJE: Hitna akcija policije u Baru (VIDEO)
Uhapšen čovek koji je vređao muslimane, Foto: 192 Printscreen

nacionalna mržnja

PRIVEDEN ČOVEK KOJI JE PORODICI IZ SANDŽAKA ZABRANIO KUPANJE: Hitna akcija policije u Baru (VIDEO)

O incidentu su obaveštene tužiteljka ODT, kao i tužiteljka u VDT, u Podgorici

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić kazao je da je vinovnik incidenta na plaži u Baru doveden u prostorije Odeljenja bezbednosti Bar radi izjašnjenja.

Adžić je istakao da je reakcija policije bila brza, dodajući da očekuje adekvatan odgovor tužilaštva.

"Identifikovan vinovnik incidenta i doveden u prostorije OB Bar radi izjašnjena o okolnostima koje su se dogodile u mestu Utjeha", naveo je Adžić na društvenoj mreži Iks.

Kazao je da su o incidentu obaveštene tužiteljka ODT, u Baru, kao i tužiteljka u VDT, u Podgorici, prenosi CDM.

Plaža Rocky beach u blizini Utjehe u Crnoj Gori postala je epicentar skandala nakon što je vlasnik plaže izbacio porodicu, jer je ćerka nosila hidžab.

Incident, koji je zabeležen na video snimku izazvao je ogorčenje i kritike javnosti, istovremeno otvarajući pitanja o toleranciji i jednakosti na Crnogorskom primorju, navodi Sandžakpress.

Porodica je došla na plažu kako bi uživala u sunčanju i morskim radostima. Međutim, situacija se naglo pogoršala pošto je vlasnik plaže intervenisao i pokazao netoleranciju prema nošenju hidžaba. Na snimku se, navodi se, jasno čuje rasprava između vlasnika plaže i porodice, tokom koje je vlasnik izjavio: "Zato što mrzim muslimane".

Nakon što jeincident isplivao u javnost juče se oglasio i vlasnik plaže. On je kazao da će podneti krivičnu prijavu protiv osobe koja je, kako ističe, montirala i objavila na društenim mrežama video na kome je snimljena rasprava sa porodicom maloletne I. A. koja se u burki kupala u bazenu na kupalištu Rocky beach u Baru, navodi portal Primorski.

- Na bazenu Rocky beach na Utjehi nije dozvoljeno kupanje u odeći i to je istaknuto na tabli koja se nalazi ispred kupališta - kazao je Đurović i dodao da mogu u burki, hidžabu da se kupaju u moru kao što se i kupaju, ali ne i u bazenu.

Kako je dalje objasnio, svestan je da se snimak svađe podelio na nekoliko društvenih mreža, ali tvrdi da je snimak isečen tako da ga predstavi u negativnom svetlu.

- Prijavili su me, dao sam izjavu u policiji. Ja ću podneti krivičnu prijavu jer je snimak montiran, odnosno isečen, i tako objavljen. Ko živi u Baru, zna ko je Dragan. Čitav život živim sa muslimanima, imam prijatelje muslimane, u mojoj firmi radi 80 odsto muslimana, sarađujem sa njima, moji gosti su muslimani. Nikada nisam imao problema, ali su pravila za sve ista, nije dozvoljeno kupanje u bazenu u odeći iz higijenskih razloga - završio je Dragan.

Bonus video:

00:44

HOROR! ŽENA PRONAĐENA VEZANA ZA KREVET, OBRIJANE GLAVE I U RANAMA! Muž je držao u zateočeništvu 12 GODINA i brutalno zlostavljao!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.