Iskopavaće mrtve: U Zrenjaninu prvo objavljuju imena dužnika u medijima, a onda sledi ekshumacija!
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

i pokojnici nemaju mira

Iskopavaće mrtve: U Zrenjaninu prvo objavljuju imena dužnika u medijima, a onda sledi ekshumacija!

Ako se plaćanje ne izmiri, pre postavljanja nalepnice, korisnicima će više puta slati opomene. Sledi objavljivanje imena dužnika u medijima, uz pretnju da će posmrtni ostaci biti ekshumirani
Objavljeno:

Žute nalepnice koje su preplavile spomenike na zrenjaninskim grobljima izazivaju burna reagovanja u javnosti. Nalepnice predstavaju obaveštenje ovdašnjeg JKP "Čistoća i zelenilo" da je istekao rok obaveznog počivanja posmrtnih ostataka pokojnika na ovim grobnim mestima. Pozivaju rodbinu i naslednike da se hitno jave kako bi regulisali plaćanje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Ukoliko se ne javite, smatraće se da niste zainteresovani. Preduzeće u tom slučaju ima ovlašćenje, u skladu sa gradskim propisima, da grobno mesto dodeli drugome - stoji u žutom obaveštenju, koje nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Poruke građana novoj Vladi: Manje kradite, više radite! (VIDEO)

foto: Nebojša Mandić

Dodatno objašnjenje iz JKP, koje brine o oko 30.000 grobnih mesta na sedam gradskih grobalja, posebno je podiglo prašinu. Ovde ističu da sa osobama koje sahranjuju svog bližnjeg potpisuju ugovor o obaveznom desetogodišnjem počivanju, uz naknadu za korišćenje grobnog mesta. Ako se ona ne izmiruje, pre postavljanja nalepnice, korisnicima više puta šalju opomene. Sledi objavljivanje imena dužnika u medijima, uz pretnju da će posmrtni ostaci biti ekshumirani!

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.