Iskopavaće mrtve: U Zrenjaninu prvo objavljuju imena dužnika u medijima, a onda sledi ekshumacija!
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

i pokojnici nemaju mira

Iskopavaće mrtve: U Zrenjaninu prvo objavljuju imena dužnika u medijima, a onda sledi ekshumacija!

Ako se plaćanje ne izmiri, pre postavljanja nalepnice, korisnicima će više puta slati opomene. Sledi objavljivanje imena dužnika u medijima, uz pretnju da će posmrtni ostaci biti ekshumirani
Objavljeno:

Snimak koji je zgrozio Srbiju: Četvorica maloletnika pretukli čoveka u Nišu naočigled brojnih prolaznika! (VIDEO)

- To pravo prizlazi iz ugovora. Posmrtne ostatke posle ekshumacije prebacujemo u zajedničku grobnicu, jednu od nekoliko koje imamo. U daljoj proceduri, spomen-obeležje skladišti se na Novom groblju. Korisnik grobnog mesta, ako se na kraju pojavi, može da ga preuzme zajedno sa posmrtnim ostacima - objašnjava Dragan Gaborov, tehnički direktor JKP "Čistoća i zelenilo", uz napomenu da se upražnjeno grobno mesto izdaje novim korisnicima.

foto: Marina Lopičić

Komunalci smatraju da su njihove usluge potcenjene, a lokalna samouprava više od deceniju nije korigovala cene. S druge strane, korisnici grobnih mesta i posetioci, žale se na zapuštenost grobalja. S izuzetkom Novog groblja, na ostalima kao da se komunalci nikada nisu pojavili! Čak se ni trava ne kosi, staze su ruinirane, korov izbija iz napuštenih grobnica..

Žute nalepnice i najavu javnog obelodanjivanja imena dužnika, udruženja građana i nevladine organizacije dočekale su "na nož". Navode da su žitelji Zrenjanina toliko osiromašili da su primorani da se odreknu održavanja grobnih mesta, a žute nalepnice smatraju besramnim. Sramnim smatraju i najavljene ekshumacije i ističu da svaki čovek ima pravo da počiva u miru.

Nalepnica je osvanula i ispred oronulog spomenika Nestora Dimitrijevića (1782-1856), slavnog velikobečkerečkog trgovca i narodnog dobrotvora! Svoje ogromno bogatstvo ostavio je Srpskoj pravoslavnoj crkvi i Matici srpskoj. Novcem iz njegovog fonda "Nestorijanum" školovali su se brojni srpski intelektualci s početka 19. veka. Ostaje nada da mu ipak neće pomerati kosti!

(Espreso.co.rs/ Večernje Novosti)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.