EVO ŠTA JE VIDEO NADZOR OTKRIO O EKSPLOZIJI U LUČANIMA: Oglasila se portparolka fabrike
Fabrika u Lučanima, Foto: RINA

DETALJI POŽARA

EVO ŠTA JE VIDEO NADZOR OTKRIO O EKSPLOZIJI U LUČANIMA: Oglasila se portparolka fabrike

Taj deo pogona mora sačekati sam uzrok požara

Objavljeno: 13:21h

Nakon eksplozije u pogonu fabrike u Lučanima, oglasila se i portparolka fabrike Milka Jovanović Božić.

- Jutros oko 9.20 došlo je do požara u pogonu za proizvodnju jednobaznih baruta, i to u fazi gnjetenja proizvoda, što je završni deo procesa odnosno pražnjenje gnjetelice - prvo je navela Jovanović Božić.

Ona je istakla da je reč o požaru, a ne eksploziji.

- To je požar, nije eksplozija. Požaru koji su svojstveni u ovako opasnoj proizvodnji i predviđeni tehnološkim postupkom za tu vrstu proizvodnje. Najbitnije, od šestoro povređenih koji su zbrinuti u DZ u Lučanima i poslati u Opštu bolnicu u Čačak, niko nije životno ugrožen. Četvorica će sutra biti pušteni na kućno lečenje, a dvojica zadržani još neko vreme - istakla je ona i otkrila šta su pokazali snimci video nadzora.

1 / 2 Foto: RINA

- Snimci video nadzora pokazali su da nije bilo povreda radne discipline i bezbednosti i zaštite na radu ni od strane preduzeća ni do strane zaposlenih radnika. Radnici su bili opremljeni adekvatnom zaštitnom opremom - ističe.

Kako kaže, taj deo pogona mora sačekati sam uzrok požara, odnosno stručne službe će odlučiti nakon pregleda lica mesta kada će taj deo pogona nastaviti da radi.

Okupilo se i dosta ljudi oko fabrike kad su čuli vesti o eksploziji. Uplašili su se, nisu znali ko je povređen i o čemu se radi.

- U pitanju su mlađi ljudi, ali čuli smo da povrede nisu strašne. To su sve vredna i savesna deca - rekao je jedan od okupljenih.

Bonus video:

00:52

Incident u fabrici Milan Blagojević

(Espreso / Telegraf / Jelena Peranović / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.