Ljajić: Vučićeva vlada nastavlja vrednosti 5. oktobra! (FOTO)
Foto: Beta / Miloš Miškov

ČEDA SE TAKOĐE SLOŽIO!

Ljajić: Vučićeva vlada nastavlja vrednosti 5. oktobra! (FOTO)

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je da sadašnja Vlada Srbije nastavlja ostvarivanje ključnih ciljeva i vrednosti koje nisu ostvarene 5. oktobra 2000, a proklamovane su pre 16 godina
Objavljeno:

Jedini od lidera nekadašnjeg DOS-a koji je i danas na mestu ministra, Rasim Ljajić rekao je da je prvi od tih ciljeva put ka Evropskoj uniji.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Posle 5. oktobra slušali smo obećanja da ćemo vrlo brzo ući u tu zajednicu i da je reč o roku od svega nekoliko godina. A druga stavka koja se sada ostvaruje jeste sprovođenje teških, dugo odlaganih reformi, kazao je on.

Peti oktobar, 16 godina kasnije: Da li se kajemo što smo tog dana bili na ulicama? (FOTO) (VIDEO)

Ljajić je ocenio da su promene nastale zbog 5. oktobra mnogo značajnije nego nedostaci i kao primere naveo što je jedan nedemokratski režim srušen bez prolivanja krvi i većih društvenih posledica, kao i činjenicu da je Srbija vraćena u UN.

- Negativno je to što su i te reforme koje pominjem zaustavljene, a ključna stvar oko tog zastoja jeste sukob među glavnim političkim akterima. Pre svega između DS i DSS, to jest Zorana Đindjića i Vojislava Koštunice. Pojavile su se velike konceptualne razlike i nije ni bilo realno očekivati da koalicija stranaka sa takvim heterogenim stavovima sprovede tako bolne reforme koje su nam još tada bile neophodne, rekao je on.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.