Ljajić: Vučićeva vlada nastavlja vrednosti 5. oktobra! (FOTO)
Foto: Beta / Miloš Miškov

ČEDA SE TAKOĐE SLOŽIO!

Ljajić: Vučićeva vlada nastavlja vrednosti 5. oktobra! (FOTO)

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je da sadašnja Vlada Srbije nastavlja ostvarivanje ključnih ciljeva i vrednosti koje nisu ostvarene 5. oktobra 2000, a proklamovane su pre 16 godina
Objavljeno:

Prema njegovim rečima, 5. oktobar 2000. godine nije bio državni udar ni u formalnom, ni u političkom smislu.

Upitan kako bi Srbija izgledala da građani tada nisu izašli na ulicu, Ljajić je odgovorio da bi zastoj Srbije bio i veći, da bi bila nastavljena politička represija.

- I ovako ćemo bar još narednih nekoliko godina ispaštati zbog politike vođene tih devedesetih godina, naveo je on.

Lider Liberalno demokratske partije, Čedomir Jovanović smatra da je potpredsednik vlade Rasim Ljajić u pravu kada kaže da aktuelna vlast nastavlja vrednosti 5. oktobra. On objašnjava da je 5. oktobar uspeo da promeni one zbog kojih je do njega došlo i da je ujedinio Srbiju.

foto: Nemanja Pančić

- Za tako nešto je potrebno više od reči. Deklarativno, u formalnom smislu, Ljajić je u pravu. Na kraju krajeva on je potredsednik te vlade. Drugo pitanje je pitanje rezultata. Mislim da vlada, SNS i Vučić moraju pokazati više senzibiliteta kako bi nešto što su vrednosti 5. oktobra afirmisali više u meri u kojoj su oni koji vode ovu državu dužni da urade, razmišljajući o njenoj budućnosti s obavezom koju smo mi osećali petog oktobra, prokomentarisao je Jovanović izjavu Rasima Ljajića.

(Espreso.co.rs / Agencije)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.