SNIMA SE NOVI "BOJ NA KOSOVU" Gaga Anotonijević sprema SPEKTAKL, 1 stvar će biti SKROZ DRUGAČIJA (VIDEO)
Boj na Kosovu, Foto: Printscreen

SJAJNO

SNIMA SE NOVI "BOJ NA KOSOVU" Gaga Anotonijević sprema SPEKTAKL, 1 stvar će biti SKROZ DRUGAČIJA (VIDEO)

- Film pripremamo već duže vreme i sada mogu da kažem da ćemo ga definitivno snimati - rekao je reditelj Gaga Antonijević

Objavljeno: 23:24h

Kao što je poznato, priprema se nova verzija filma "Boj na Kosovu", koji će režirati Predrag Gaga Antonijević. Za sada poznato da je ulogu Vuka Brankovića igrati Igor Đorđević, što je režiser potvrdio.

- Film pripremamo već duže vreme i sada mogu da kažem da ćemo ga definitivno snimati! Tačno je da je jednu od uloga dobio Igor Đorđević, on će igrati Vuka Brankovića. Za ostale uloge kastinzi su još u toku i ne mogu ništa više da otkrivam - rekao je Gaga Antonijević za "Informer".

Za sada nije poznato ko će igrati Miloša Obilića, Kosovku Devojku, kneza Lazara...

- Snimanje počinjemo u junu naredne godine i trajaće sigurno četiri meseca. Snimaćemo isključivo na lokacijama u Srbiji, a kostime i oklope dopremićemo iz Portugalije i Španije jer ih nema kod nas. Film će se raditi u srpsko-španskoj koprodukciji - rekao je Gaga Antonijević i dodaje:

Boj na Kosovu
foto: Printscreen Youtube

- Radnja ovog "Boja na Kosovu" biće drugačija od filma koji je snimljen 1989. godine. Držao sam se zapisa između kralja Tvrtka i firentinske vlade, u kojima piše da se 12 srpskih vitezova zavetovalo da će ubiti turskog sultana, što su i učinili. Dakle, naša priča biće o njima. U filmu će, naravno, biti prikazan i čuveni boj na Kosovu, a pojaviće se i svima poznate ličnosti poput kneza Lazara, kneginje Milice, Miloša Obilića, Vuka Brankovića, Ivana Kosančića i Kosovke Devojke - rekao je reditelj i dodaje:

- Vreme je da se uradi ovakav film i da se mladima ta tema ponovo približi na savremeni način, s novim mogućnostima koje današnja tehnologija nudi. Sve će biti na visokom produkcijskom nivou - rekao je Antonijević za ovaj dnevni list.

Podsetimo, 1989. godine reditelj Zdravko Šotra ekranizovao je film "Boj na Kosovu". Tada glumili su brojni poznati glumci kao što us Žarko Laušević, Velimir Bata Živojinović, Milan Lane Gutović, Miloš Žutić, Ivan Bekjarev, Josif Tatić i drugi, prenosi Telegraf.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.