Umrla žena čije ste ime svi makar jednom pevali pijani! O njoj je ispevan najpoznatiji narodnjak (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

Tuga

Umrla žena čije ste ime svi makar jednom pevali pijani! O njoj je ispevan najpoznatiji narodnjak (VIDEO)

Jelena Đorđević, lepotica kojoj je posvećena čuvena pesma Staniše Stošića „Vranjanka“, preminula je 82. godini života u Vranju posle duge i teške bolesti bolesti
Objavljeno: 13:09h

Ne upitavši ga ništa, Jelena Đorđević učinila je najveću uslugu Leli Vranjanki, jer odgovor bi možda obesmislio sve.

Pesma odavno nije samo njihova, koliko god da njihova nikada i nije bila, već „kafanska liturgija" naraštaja prošlih, sadašnjih i, sasvim sigurno, budućih. Svih koji su u ime nesrećnih ljubavi makar jednom razbili čašu o kafanski pod, bilo onih izjavljenih kao nekada pred kapijom Hercegovačke 20 u Vranju, bilo prećutanih, kao biografa naših duša - Dragana Tokovića.

Ko nije voleo, taj nije patio. Kome nije došlo da vrisne i zaplače uz Lelu Vranjanku, taj nije ni iskreno voleo, niti iskreno patio.

Jelena je bila penzionerka koja je radni vek provela u ovdašnjoj Duvanskoj industriji. Starost je provela u Hercegovačkoj ulici u Vranju, okružena prijateljima.

Ona se daleke 1952. godine u svojoj 17. godini udala za prosvetnog radnika iz Leskovca. Nakon pet godina ovaj brak se raspao i ona se vratila u Vranje, odlučna da više nijednom muškarcu ne pokloni srce. Ipak u dubokoj starosti ponovo je zaplovila u bračne vode.

(Espreso.co.rs / Alo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.