Majstor za umetnost i književnost: Francuska se poklonila srpskom vitezu! (FOTO)
Foto: Promo

svaka čast

Majstor za umetnost i književnost: Francuska se poklonila srpskom vitezu! (FOTO)

Priznanje Francuske vlade za direktora Festivala autorskog filma i distributerske kuće MCF MegaCom Film, kao i osnivača KIDS FEST-a
Objavljeno: 22:20h

Odlukom ministra kulture Francuske, Igor Stanković odlikovan je ordenom umetnosti i književnosti u rangu Viteza. U pismu se navodi da se Igor Stanković odlukuje ordenom Viteza, posebnim priznanjem koje Francuska ukazuje za angažovanje i aktivnosti u korist kulturnih i umetničkih veza između naših dveju zemalja uz negovanje Evropskih vrednosti. Igor Stanković u svojoj 41. godini je najmlađi laureat ovog prestižnog priznanja i zvanja Viteza.

Neprevaziđeni entuzijazam, ljubav ka iskrenom i želja da današnji svet filma koji konzumiramo izgleda drugačije. Veliku profesionalnu satisfakciju donosi mi plasman kvalitetnih očekivanih i znanih do retko viđenih i prikazanih, a najčešće ne preterano ekonomski isplativih filmova. Nastaviću da se trudim da onaj (meni izuzetno bitan), deo festivalske i bioskopske publike u Srbiji, koji od filma uvek očekuje više, ne ostane uskraćen za najnovije naslove, kako već afirmisanih autora, tako i onih čije vreme tek dolazi”.

foto: Promo

Igor Stanković, svoju profesionalnu karijeru započinje u gradu u kome je i započeo svoje školovanje, Uroševcu. U promenama i u jednoj od kolona 1999. godine dolazi u Beograd gde pronalazi svoj put da unapredi kulturnu scenu Beograda i Srbije. Nastavljajući započeto, 2004. godine osniva MCF MegaCom Film, današnjeg lidera u filmskoj distribuciji, kao i organizovanju filmskih festivalskih manifestacija.

Šta je sve Igor uradio..

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.