Majstor za umetnost i književnost: Francuska se poklonila srpskom vitezu! (FOTO)
Foto: Promo

svaka čast

Majstor za umetnost i književnost: Francuska se poklonila srpskom vitezu! (FOTO)

Priznanje Francuske vlade za direktora Festivala autorskog filma i distributerske kuće MCF MegaCom Film, kao i osnivača KIDS FEST-a
Objavljeno: 22:20h

2005. godine osniva i Dečiji filmski festival KIDS FEST, kao jedinstvenu filmsku i opšte-obrazovnu manifestaciju za decu predškolskog i školskog uzrasta, koja svake godine u oktobru u Beogradu i preko 30 gradova širom Srbije okuplja decu svih uzrasta uvodeći ih u čarobni svet filma. 2006. godine sa grupom osnivača i poklonika Festivala autorskog filma, u svojstvu producenta i direktora, nastavlja dalje organizovanje ovog renomiranog festivala kao jednog od najznačajnih filmskih manifestacija u Beogradu.

2014. dobio je značajno priznanje, najveće u domenu kinematografije i filma, Plaketu Jugoslovenske Kinoteke za doprinos filmskoj umetnosti. Te iste godine biva proglašen za najboljeg filmskog distributera evropskog filma u Evropi od strane organizacije Film New Europe,glasovima preko 130 filmskih distributera okupljenih oko Europe Distribution.

2015. godine imenovan je od strane Ministarstva za kulturu za člana Upravnog OdboraJugoslovenske Kinoteke. Priznanje Kapetan Miša Anastasijević dobio je za bogatstvo, kvalitet i raznovrsnost kulturne i filmske ponude u Srbiji. Iste godine, Bioskop Vilin Grad,osnovan i vođen od strane Igora Stankovića, biva proglašen za najbolji Evropski bioskop u Srbiji i biva stavljen na mapu najboljih evropskih bioskopa u Evropi od strane Europa Cinemas mreže Evropskih bioskopa Evrope.

Sa lokalnim predstavništvima u Makedoniji (MCF MKD), Bosni i Hercegovini-Republici Srpskoj (MCF BH) i Crnoj Gori (MCF MNE), koje vodi kao osnivač postiže značajne regionalne razultate. Igor Stanković je oženjen, otac dvoje dece, Mine i Andreja.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.