INTERVJU Alfredo Rodriges, džez genije: O muzici, Kubi, Srbiji i džemovanju sa braćom!
Foto: Anna Webber

piano dasa

INTERVJU Alfredo Rodriges, džez genije: O muzici, Kubi, Srbiji i džemovanju sa braćom!

Bio sam uzbuđen činjenicom da možeš da sediš za klavirom i sviraš sve što ti padne na pamet. Do tada sam svirao samo klasičnu muziku, ali od tog trenutka čitav moj pogled na muziku se u potpunosti promenio.
Objavljeno:

Nastupali ste na mnogim džez festivalima širom sveta, a uskoro ćete nastupati u Srbiji, na otvaranju 32. Beogradskog džez festivala, koji se održava pod sloganom "Planeta džez " – kako vidite džez muziku širom sveta danas?

Džez širom sveta vidim kao jednu fenomenalnu zajednicu. Mislim da sada, više nego ikada ranije, imamo mogućnost povezivanja sa drugima iz bilo kog dela sveta

Da li ste upoznati sa radom nekog džez (ili drugog) muzičara iz Srbije? Šta znate o našoj zemlji?

Do sada nisam bio u Srbiji, tako da, iskreno, ne znam mnogo ni o o vašoj zemlji ni o lokalnoj muzičkoj sceni. Ali, veoma sam uzbuđen zbog predstojećeg dolaska i prilike da upoznam ljude u Srbiji i naučim o vašoj kulturi!

Kakav program pripremate za publiku 32. Beogradskog džez festivala?

Bubnjar, Majkl Olivera, gitarista i basista Munir Hosn i ja ćemo svirati kompozicije sa mog najnovijeg albuma Tocororo. Siguran sam da će biti veoma zabavno! Kad god sviramo zajedno, to je džemovanje sa mojom braćom!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.