ODMAH OKAČITE POTKOVICU IZNAD VRATA: Evo šta će se desiti sa vašim NOVCEM I KUĆOM
Potkovica, Foto: PJB Images / Alamy / Alamy / Profimedia

znate li

ODMAH OKAČITE POTKOVICU IZNAD VRATA: Evo šta će se desiti sa vašim NOVCEM I KUĆOM

Na našem kontinentu, istoku i u Latinskoj Americi, potkovica se koristi tako što se kači na zid, okrenuta na dole, jer će tako prema starom verovanju, sreća biti prosuta na ukućane jednog domaćinstva. Suprotno tome, u Meksiku ne smete dodirivati potkovicu, dok je Englezi koriste u obrnutom položaju

Objavljeno:

Poznata u čitavom svetu kao snažna amajlija koja štiti od zla, potkovica je nosilac sreće, zdravlja i svega dobrog…

Takođe, ona članovima domaćinstva koji imaju potkovicu iznad vrata donosi i značajno bogatstvo. Ipak, koliko ljudi-toliko ćudi, pa samim tim, mišljenja o pravilnoj upotrebi potkovice nisu usaglašena i ima ih zaista mnogo. Prema feng šui filozofiji, potkovica definitivno jeste snažan talisman koji će vam doneti izoblje svega dobrog i potrebnog, ako je pravilno koristite.

Na našem kontinentu, istoku i u Latinskoj Americi, potkovica se koristi tako što se kači na zid, okrenuta na dole, jer će tako prema starom verovanju, sreća biti prosuta na ukućane jednog domaćinstva. Suprotno tome, u Meksiku ne smete dodirivati potkovicu, dok je Englezi koriste u obrnutom položaju.

Feng šui nam govori da se potkovica koristi drugačije, u zavisnosti od efekta koji njome želite da postignete. Prema ovoj filozofiji, potkovica je otelotvorenje sile i energije na zemlji, pri čemu je verovanje da je srećna i dobra potkovica samo ona slučajno pronađena, sasvim pogrešno. Čak i slike potkovice i drugi dekorativni akcenti vam mogu pomoći da od ovog talismana dobijete ono što želite, a važno je da su ukrasne amajlije napravljene od gvožđa, srebra ili zlata.

Žena, Sreća
foto: Profimedia

Potkovica zakačena u jednom domu predstavlja zaštitnika tog prostora prema feng šuiju, jer je u pitanju veoma snažan talisman. Na primer, potkovica okačena u automobilu bi trebalo da njegove putnike štiti od saobraćajnih nesreća i da im generalno donosi sreću.

Ako želite da unesete potkovicu u svoj dom, učinite to tokom prve noći punog meseca, tako što ćete je staviti na prozor, okrenutu prema unutra, a na taj način ćete privući materijalnu dobit i prosperitet. Zakopana potkovica u severozapadnom delu kuće će vam doneti sreću, pri čemu vam ona može pomoći ako vam cveće ne cveta takođe. Sve i da ne istražite sve sposobnosti potkovice prema feng šuiju, zbog činjenice da je jako moćan simbol, ona će vam ipak pomoći.

Svaka potkovica, bilo da ste je kupili i lično odabrali, dobili na poklon ili slučajno pronašli, postaće zaštitnik celog doma i svih ukućana, ako je na dobar način postavljena. Ukoliko se oslanjate na narodna verovanja, onda se “potrudite” da svoju potkovicu slučajno pronađete, jer se time njeno dejstvo dodatno pojačava.

(Espreso/ The Spruce)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.