KADA PRAVITE ĆEVAPE ZA 1. MAJ ZABORAVITE NA JEDNU STVAR: U ovom SASTOJKU je sva CAKA za NAJJAČI roštilj za praznike
Roštilj, Foto: Profimedia

recept

KADA PRAVITE ĆEVAPE ZA 1. MAJ ZABORAVITE NA JEDNU STVAR: U ovom SASTOJKU je sva CAKA za NAJJAČI roštilj za praznike

Ćevape i pljeskavice svi redom obožavamo, ali retko kad "potrefimo" dobar recept za iste

Objavljeno:

Jedno od omiljenih jela u Srbiji jeste roštilj: pljeskavice, ćevapi, kobasice.

A tek za Prvi maj! Pa, roštilj je tada neizostavan obrok.

Ćevape i pljeskavice svi redom obožavamo, ali retko kad "potrefimo" dobar recept za iste! No, nije tako teško napravite sočne ćevapčiće punog ukusa, kako to u prvi mah deluje, samo se treba držati nekih smernica.

Pre svega - zaboravite na ćevape od čistog svinjskog mesa, ono zapravo treba da bude u manjem postotku, a većinu mesa treba da čini junetina. Takođe, meso bi trebalo da bude masno, kako biste izbegli da vam na kraju truda ćevapi budu suvi.

Naravno, najukusniji su oni koji se peku na grilu, ali kako većina nas nije u mogućnosti da ih tako svakodnevno pravi, ali zato u pomoć pozovite gril tiganj. Ono što je važno jeste da ćevape pržite na umerenoj vatri i da ih stalno okrećete kako bi se jednako ispekli sa svih strana.

NAJBOLJI RECEPT ZA ĆEVAPE

Ćevapi
Ćevapifoto: Profimedia

Dakle evo jednog od najboljih recepata za ukusne ćevapčiće koji mame i mirisom i ukusom. I imajte na umu napomenu - da sami možete da odlučiti koju ćete količinu kog mesa staviti, u svinjetinu i junetinu po volji možete dodati i/ili jagnjetinu.

Sastojci:

800 grama junetine od vrata

200 grama svinjetine

50 ml vode

kašičica soli

malo bibera

malo aleve paprike

3 čena belog luka dobro usitnjenog

Priprema:

U vodi prokuvajte beli luk, so, biber i alevu papriku. Kada se ova smesa ohladi, dodajte je u samleveno meso. Ključno je da ova smesa bude dobro "umešena", tačnije da je mešate oko pola sata. Potom dodajte jednu kašičicu sode bikarbone, a zatim opet sve jako i dobro izmešajte. Ostavite smesu da odstoji u frižideru nekoliko sati, a najbolje je da to bude preko noći. Sutradan oblikujte ćevape, i pržite ih na način na koji smo objasnili.

Servirajte uz sitno seckan luk i prilog po želji.

Prijatno!

Bonus video:

00:26

NEVEROVATNA SCENA U CENTRU BEOGRADA ZA PRVI MAJ Mladić se go kupao u FONTANI na Trgu Nikole Pašića ONO ŠTO JE REKAO JE TEK HIT

(Espreso/ Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.