REČI OCA GLIGORIJA O TRAGEDIJAMA KOJE SU ZADESILE SRBIJU: Stradanja su POZIV NA OVO
Otac Gligorije, Foto: Printscreen/Youtube/ RAS televizija

paŽnja

REČI OCA GLIGORIJA O TRAGEDIJAMA KOJE SU ZADESILE SRBIJU: Stradanja su POZIV NA OVO

Otac Gligorije Marković, sveštenik crkve Svetih cara Konstantina i carice Jelene na Voždovcu, izjavio je da je previše misli, utisaka i doživljavanja, a glavni događaj koji je svako od nas osetio, je taj, da se to nije desilo nekome drugom, nego nama samima

Objavljeno:

Srbiju su u nedelji koja je iza nas zadesila dva užasna događaja: prvo je u sredu ujutru maloletni K. K. (13) ubio 8 đaka i čuvara u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru, a samo dan posle Uroš B. (21) ubio je 8, a ranio 14 osoba, u masakru koji je započeo pored Mladenovca.

Otac Gligorije Marković, sveštenik crkve Svetih cara Konstantina i carice Jelene na Voždovcu, izjavio je da je previše misli, utisaka i doživljavanja, a glavni događaj koji je svako od nas osetio, je taj, da se to nije desilo nekome drugom, nego nama samima.

- Mogli smo da se osetimo učesnicima svega. Ovo je prošao svako od nas. Kao neko ko živi u crkvi ne mogu da se priključim glasovima koji su se čuli. Meni stalno odjekuje reč jevanđelja, da se rod zla jedino izgoni postom i molitvom. Post nije biranje hrane, nego je bogoslužbeni odnos prema svetu, a molitva je sastani deo, ne kao dodatak, već kao molitveni glas čoveka - rekao je otac Marković za tv Pink.

Ovaj događaj je poziv na molitvu, dodao je.

- Ljubav je nešto što je najveći dar u kome shvatamo da treba da živimo mir - naveo je Marković.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.