MA KAKVA KAFANA, UZ OVAJ RECEPT BIĆE JOŠ BOLJA: Kad SRBI čuju odakle je OVA salata, dobiće FRAS
Šopska salata, Foto: Profimedia

preukusno

MA KAKVA KAFANA, UZ OVAJ RECEPT BIĆE JOŠ BOLJA: Kad SRBI čuju odakle je OVA salata, dobiće FRAS

U nastavku teksta pročitajte kako da se spremite kod kuće, a da bude bolja od kafanske

Objavljeno:

Šopska salata je bugarsko nacionalno jelo, a ime je dobila po plemenu Šopi. Brzo je postala popularna i u našim krajevima, a najčešće se jede leti, jer je osvežavajuća. Odlično se slaže uz roštilje ili neko pečeno meso po izboru, a brzo se sprema.

U nastavku teksta pročitajte kako da se spremite kod kuće, a da bude bolja od kafanske. U zavisnosti od kraja, šopska salata se sprema drugačije, pa se negde koristi i pečena paprike, a negde je obavezno da sir bude staroplaninski. Vi izaberite kako ćete da je napravite i uživajte.

Šopska salata
foto: Printscreen/Youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.

Sastojci:

  • 1 ljubičastog luka
  • malo svežeg peršuna
  • 2-3 kašike ulja
  • 200 g belog sira
  • 2 paprike
  • 3 paradajza
  • 2 krastavca
Šopska salata
foto: Printscreen/Youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.

Priprema:

Isecite povrće (papriku, paradajz i krastvac) po želji. Luk isecite na rebarca, a možete i na sitne kockice. Pomešajte u posudi, posolite i nauljite, pa opet dobro sjedinite. Pospite rendanim sirom i ukrasite seckanim peršunom. Biće još ukusnija ako ostavite da odstoji malo u frižideru.

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha:

01:00

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha

(Espreso/ Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.