TRADICIONALNA ZIMNICA SA CAKOM IZ KAFANSKE KUHINJE: Recept za AJVAR IZ RERNE hit je među srpskim domaćicama (FOTO)
Ajvar, Foto: RINA

hit među srpskim domaćicama

TRADICIONALNA ZIMNICA SA CAKOM IZ KAFANSKE KUHINJE: Recept za AJVAR IZ RERNE hit je među srpskim domaćicama (FOTO)

Ova caka za ajvar oduševila je sve srpske domaćice

Objavljeno:

Priprema ajvara za zimu je dugotrajan i težak posao. U potrazi za jednostavnijim receptima koji će uštedeti vreme za pripremu, a opet zadržati dobro poznat tradicionalni ukus, srpske domaćice ove jeseni masovno prave ajvar iz rerne.

Ovaj recept je među najtraženijima u Srbiji, a sudeći po iskustvima domaćica priprema je vrlo jednostavna. Navedene količine su otprilike za jednu teglu pa možete da isprobate da li vam se sviđa pre nego što napravite veće količine ove zimnice.

Sastojci:

  • 600 g crvene paprike
  • 2 čena belog luka
  • morska so
  • maslinovo ulje
  • biber
  • ljuta papričica (po ukusu)
Ajvar
foto: Profimedia

Priprema:

Paprike dobro operite, očistite od semenki i isecite na sitnije kockice. Prelijte ih uljem, posolite i ostavite da se mariniraju oko tri sata. Prebacite paprike u pleh pa ih na 50 stepeni sušite oko četiri sata u blago odškrinutoj rerni. Nakon toga, ukoliko želite možete ukloniti ljuske sa paprika a i ne morate. Sameljite ih u mašini za meso. Tokom mlevenja dodajte biber, beli luk i ako volite, ljutu papričicu. Na kraju dodajte još ulja kojim ćete odrediti željenu gustinu ajvara. Gotov ajvar sipajte u sterilisanu teglu, dobro zatvorite i odložite na hladno i mračno mesto. Prijatno!

Bonus video: DAO SAM JOJ AJVAR I TRI POLJUPCA! Blaža otkrio kako se upoznao sa Pamelom: Za 4 dana zaradila je 100.000 €, OVO je radila u Srbiji

01:22

DAO SAM JOJ AJVAR I TRI POLJUPCA! Blaža otkrio kako se upoznao sa Pamelom: Za 4 dana zaradila je 100.000 €, OVO je radila u Srbiji

(Espreso/Srećna Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.