SRBIN PITAO KAKO IZBEĆI LJUBLJENJE NA SLAVAMA, PA DOBIO HITČINU OD ODGOVORA: O ovome bruji NACIJA, URNEBESNO JE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Reddit/ZadarskiDrake

hit

SRBIN PITAO KAKO IZBEĆI LJUBLJENJE NA SLAVAMA, PA DOBIO HITČINU OD ODGOVORA: O ovome bruji NACIJA, URNEBESNO JE

„Kako izbeći ljubljenje na slavama?“, pitao je Boban, a onda obrazložio

Objavljeno:

Vreme je slava, a to, pored krkanja i druženja, podrazumeva još nešto.

Muškarac iz Srbije, koji se na Reditu potpisuje kao „Boban“ potražio je savet koji će verovatno interesovati sve koji su još u detinjstvu navukli traume od beskrajnog ljubljenja s rođacima na slavama.

„Kako izbeći ljubljenje na slavama?“, pitao je Boban, a onda obrazložio.

„Počelo je vreme slava, a Turci su nam pored drugih, ostavili i običaj ljubljenja prilikom dolaska, polaska, izlaska, zalaska i ne znam kad više ne, a u ovo vreme virusa, korona, gripova, a i inače, to nam nije baš neophodno. Osim ovoga, ono što mi posebno smeta, jeste što neki još uvek ne razumeju da je to ljubljenje formalno, a ne realno, pa se trude da te dobro privuku sebi i još bolje izbalave… Da ne dužim detaljima, kako izbeći?“.

pogaca krsna slava, pogača, slava
foto: Zorana Jevtić

Dobio je mnoštvo odgovora, a između konstatacije da „boga mi se to ne rešava preko noći“ i prozivke „asocijalaca što im srpski običaji ograničavaju slobodu da budu introvertni“ – našla su se i „kreativna rešenja“ za njegovu situaciju.

„Pružiš ruku i kažeš prehlađen sam nešto da se ne ljubimo“, „Pravi imunitet. Nemoj biti mekan“, „Kreni da kašlješ i krkljaš i nadaj se da imaju zdravog razuma“, „Odmaći se par koraka unazad odmah i ispružiti ruku“, „Kod baba, pružena ruka je najveća zamka. Onda te uhvate i krenu da te privlače kako bi te poljubile! Sa njima moraš da budeš pametniji ili brzi da ne stignu da odreaguju“, „Najbolje da se umiješ rakijom kad stigneš kući i mirna ti glava“, „Flomaster i nacrtaj herpes“, „Nemoj da se kupaš“ – neki su od komentara kojim su ga ispratili.

04:15

SREĆNA SLAVA DOMAĆINI! U NIŠU VESELO, UZ KOLAČ I VINO, RAJKOVIĆI UGOSTILI KURIR: Nema virusa ni pandemija, SLAVA SE UVEK SLAVI!

(Espreso/novas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.