NAPRAVITE NAJBOLJU MEŠAVINU KOJA ĆE NAHRANITI LJUBIČICE DO PROLEĆA: Samo tako se NEĆE OSUŠITI, cvetaće kao lude
Ljubičica, Foto: Printscreen Youtube/Plantteria

sjajno

NAPRAVITE NAJBOLJU MEŠAVINU KOJA ĆE NAHRANITI LJUBIČICE DO PROLEĆA: Samo tako se NEĆE OSUŠITI, cvetaće kao lude

Poslušajte ovaj savet i budite bez brige

Objavljeno:

Ljubičice su predivna biljka baršunastih listova i latica koja je vrlo popularan ukras mnogih domova, posebno zbog toga što, u odgovarajućim uslovima može da cveta tokom cele zime i tako razvedri vaš životni prostor čak i dok drugi cvetovi miruju.

Ono što je ključno za njen rast i pravilan razvoj dovoljno je sunčeve svetlosti, barem osam do deset sati dnevno, ali ne direktne. Najbolje će se držati ako je smestite na zapadnim, istočnim ili severnim stranama stana, a toliko je svestrana, da će bez problema uspevati i u vlažnijim prostorijama poput kupatila ili kuhinje.

Osim ovih osnovnih uslova, svojoj ljubičici možete s vremena na vreme priuštiti prirodni eliksir koji će je osvežiti, nahraniti i omogućiti da procveta još veličanstvenije. Jednako kako orhideje vole zeleni čaj ili pirinčanu vodu, tako će ljubičice voleti ovu tečnost.

Ljubičica
foto: Printscreen/Youtube/ Lekovite Biljke

Dakle, spas za ljubičice o kojem govorimo zapravo je vrlo jednostavan i radi se o sastojku koji svi imamo u svojim domovima, posebno u zimskim mesecima.

Reč je o kori agruma, najbolje limuna ili narandže. Idući put kada ogulite narandžu ili iscedite limun, nemojte baciti koru već je sačuvajte i pripremite prirodnu dohranu za svoje ljubičice.

Recept za tečnost od citrusa za ljubičice

Prelijte koru citrusa po želji s 4 dcl vrele vode i ostavite da kuva na laganoj vatri 2 do 3 sata. Dobijeni koncentrat razredite litrom vode, prebacite u bocu i čuvajte na sobnoj temperaturi. Ovim možete zaliti vaše ljubičice jednom u sedam dana.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.