SVI PAMTE LEGENDARNU MANDINU SCENU IZ FILMA "LEPA SELA LEPO GORE",a malo ko zna ko je PRVI TREBALO da ima ovu ULOGU
Manda, Foto: Printskreen/youtube

OTKRIVENO

SVI PAMTE LEGENDARNU MANDINU SCENU IZ FILMA "LEPA SELA LEPO GORE",a malo ko zna ko je PRVI TREBALO da ima ovu ULOGU

Postoje mnoge stvari o njemu koje su do nedavno bile nepoznate!

Objavljeno: 07:26h

Prošlo je skoro dve decenije kako je snimljen film “Lepa sela lepo gore”, koji je veoma brzo stekao status kultnog filma, a postoje mnoge stvari o njemu koje su do nedavno bile nepoznate!

Lepa sela lepo gore
foto: Printskreen/youtube

Film je ako niste znali ispirisan istinitim događajem, kada je 7 vojnika drinskog korpusa bilo 9 dana okruženo u 97 metara dugom tunelu Brodar, 8km od Višegrada u septembru 1992. godine.

Film je bio srpski kandidat za Oskara, za najbolji film van engleskog govornog područja za 1996. godinu. Smatra se modenim klasikom srpske kinematografije. U Halivelovoj enciklopediji film “Lepa sela lepo gore “nalazi se među 1000 najboljih filmova svih vremena.

A malo ko zna za ovaj detalj!

Lepa sela lepo gore
foto: Printskreen/youtube

Osim uloge u filmu "Lepa sela lepo gore", glumac Žika Todorović odbio je i ulogu u filmu "Munje". Sada, on otkriva zašto...

Možda bi sve bilo drugačije i možda bi dva kultna filma srpske kinematografije bila drugačija da je Srđan Žika Todorović prihvatio da igra u njima.

Srđan Žika Todorović
foto: Prinstcreen/Youtube

- Odbio sam 'Lepa sela lepo gore'", trebalo je da igram Mandinu ulogu. Odbio sam ga jer je trajao rat i nije mi se išlo u Višegrad, nije mi bilo prijatno. Odbio sam i Munje, to mi je isto jako žao - ispričao je Žika kod Ognjena Amidžića u emisiji "Amidži šou".

Podsetimo, čuveni film "Lepa sela lepo gore" postao je antologijski, između ostalog, i zbog sjajnog humora koji se provlači, a jedna scena je, u tom smislu, posebno zanimljiva.

1 / 8 Foto: Printscreen/you Tube

Mandino "Pošle žene da farbaju jaja, hoće l' koja da ofarba moja?". Poznata je i interna šala sa Nikolom Kojom na snimanju (hoće l' Koja da ofarba moja?). Manda se, da vas podsetimo, baš u trenutku dok to peva, sudario ramenom sa Kojom. Jasno je da je interna šala sjajno prenesena na filmsku traku, a čuvena replika, uz ovaj gest, tek sada dobija "potpuni smisao".

Ujedno, ovo je još jedan pokazatelj kakva je atmosfera vladala na snimanju vanvremenskog filma.

Bonus video:

02:38

ESPRESO ANKETA: Pitali smo građane šta misle o dramatičnoj situaciji u Ukrajini

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.