"ODLETE NAM ŽARE" Petar Božović se prisetio PRVOG SUSRETA sa Lauševićem, ovako je bilo pre više od 40 GODINA
Petar Božović, Foto: Zorana Jevtić

dirljivo

"ODLETE NAM ŽARE" Petar Božović se prisetio PRVOG SUSRETA sa Lauševićem, ovako je bilo pre više od 40 GODINA

Veliki Žarkov prijatelj, Petar Božović, od glumca se oprostio dirljivim rečima

Objavljeno: 13:24h

Komemoracija povodom smrti Žarka Lauševića upriličena je danas u 11 sati u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, matičnom teatru glumca koji nas je napustio 15. novembra u 63. godini usled teške bolesti.

Nakon govora Petra Božovića, salom su odjekivali jecaji, a aplauz u čast Žarku Lauševiću trajao je nekoliko minuta. Porodica je u prvom redu stajala nema od bola i pognutih glava.

Poslednji je na komemoraciji govorio Božović, dugogodišnji prijatelj i kolega Žarka Lauševića.

Žarko Laušević
foto: A. H./ATAImages.

- Dva veka i dva milenijuma. Kad čovek ne zna odakle da krene, hajde od početka. To je bilo 1978. ili 1979, selo Crnica, jesen, mirno vreme. Profesor Milo Đukanović režira dfamu "MV", tema je povratak čoveka iz Amerike. Dolazi Milo i predstavlja mi jednog prelepog mladog dečka i kaže "ovo ti je sin". Baš sam se oduševio. Lep mi je sin. Mi snimamo tako. Kad ono, sin mora da ide. Dolazi Milo, predaje mu jednu kovertu za profesora Minju Dedića, a ja ni ne znam da Žarko ide na prijemni. Vraća se Žare i vraća kovertu neraspučenu. Predaje je Milu Đukanoviću i meni kaže da je položio. Tada sam uočio jednu crtu koja ga je krasila. Prođe par godina, sedimo u kafani i pijemo. Kaže on meni "znaš da je mene i dan dana sramota što ti nisam doneo čašu vode kad sam položio prijemni". Ja se toga ni ne sećam. Ćutimo, a on mi kaže: "Oli da ti sad donesem čašu vode?" "Koju bre vodu? Eno najbolji viski da mi doneseš", nasmejao je Božović prisutne anegdotom. Kao što reče naš dragi prijatelj Mićko Gak, odlete nam Žare - zaključio je Petar Božović, koji se po završetku govora poklonio fotografiji Žarka Lauševića.

Bonus video:

00:40

Žarko Laušević svira gitaru

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.