LUDNICA U PARTIZANOVOJ GRUPI! Crno-beli strepe, ali ipak imaju sve u svojim rukama - postoji i NAJGORI scenario
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

TOTALNA ZBRKA

LUDNICA U PARTIZANOVOJ GRUPI! Crno-beli strepe, ali ipak imaju sve u svojim rukama - postoji i NAJGORI scenario

Kalkulacije za prolaz u narednu runsu posle poraza u Nici

Objavljeno: 21:44h

Fudbaleri Partizana su poraženi u Nici sa 2:1, dok drugi meč grupe D nije odigran, pa se situacija dodatno zakomplikovala.

Da su crno-beli pobedili, automatski bi obezbedili evropsko proleće, a sada će morati da sačekaju iskod meča između Kelna i Slovackog.

Da je Partizan makar remizirao - proleće u Evropi bilo bi gotovo zagarantovano (komplikacije bi nastale samo u slučaju ubedljivih trijumfa Nice u Kelnu i Slovackog u Beogradu), a odluka sa koje bi pozicije srpski viceprvak u nokaut fazu pala bi u poslednjem kolu.

FK Nica, FK Partizan, Liga konferencija
foto: SEBASTIEN NOGIER/EPA

Ispalo je najgora varijanta - poraz na Azurnoj obali, pa sada imamo situaciju da crno-beli sutra treba da isprate utakmicu u Češkoj (Slovacko i Keln nastavljaju od 7. minuta), nakon će definitivno biti jasno šta im je tačno i za koju poziciju potrebno.

Ono što je i dalje jasno kao dan jeste da Partizan sve drži u svojim rukama. Šta god bilo sutra u Uherskom Hradištu, tri boda kod kuće protiv Slovackog znače prolaz dalje. E sad, da li sa prve, ili druge pozicije, odgovor će dati druga utakmica poslednje runde između Kelna i Nice.

Četa Gordana Petrića sigurno je prva ako tuče Slovacko, a Nica izgubi ili odigra nerešeno u Kelnu.

U slučaju da Partizan dobije Čehe, a Nica slavi u Nemačkoj, Francuzi idu kao prvi dalje, Partizan kao drugi.

Igor Vujačić, FK Partizan, Fudbal
foto: Starsport

Bod protiv Slovackog takođe znači siguran prolaz beogradskog kluba. U tom slučaju, najverovatnije kao drugoplasirani u grupi. S bodom iz poslednjih 90 minuta Parni valjak je prvak grupe samo u slučaju sutrašnjeg poraza Jarčeva, a onda njihove pobede nad Nicom kod kuće.

U slučaju da izgubi pred praznim tribinama u Humskoj od češkog predstavnika Partizan lako može da ispadne. Ali o tim varijantama kada vidimo sutrašnji rezultat iz Uherskog radišta. Suština je da treba navijati za remi u tom susretu, pa onda za slavlje Nemaca. Nikako za domaćina. Jer u slučaju dve pobede Slovackog do kraja, Partizan je eliminisan.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.