Dan kad su rođeni srpski huligani: Godina 1977, puna Marakana, Španac pokazuje prst navijačima i onda BUM - flaša u glavu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/SportskaKupusara

Bila je to bitka za beograd

Dan kad su rođeni srpski huligani: Godina 1977, puna Marakana, Španac pokazuje prst navijačima i onda BUM - flaša u glavu! (VIDEO)

To je zabeleženo kao prvi ogroman međunarodni incident navijača sa prostora nekadašnje zajedničke države posle koga su u kasnijim decenijama samo dopunjavali svoj huliganski dosije
Objavljeno:

Podiže desnu ruku u pokazuje palac na dole, nije prošlo ni dvadesetak sekundi staklena boca udarila ga je DIREKTNO U GLAVU i pao je kao pokošen. Prema rečima očevidaca bačena je sa vrha zapadne tribine, a taj koji ju je bacio sigurno još milion puta da pokuša ne bi bio precizan kao tada.

Ležaoe Huanito u lokvi krvi koja mu je i dalje šikljala iz rasečene glave, svi su se okupili oko njega, a igrači oba tima su bili spremni i na fizički obračun jedni sa drugima.

Huanito je na nosilima odnet u svlačionicu, gde mu je ukazana pomoć, a skoro neverovatno deluje iz današnje perspektive da engleski arbitar Berns nije prekinuo utakmicu i zatražio da se isprazne tribine.

foto: Printscreen/Youtube/SportskaKupusara

Poseban je kuriozitet da nijedan od igrača nije dobio crveni karton do kraja meča, iako su do samog odlaska u svlačionice sevale provokacije, udarci ispod pojasa...

foto: Printscreen/Youtube/SportskaKupusara

U svakom slučaju utakmica koju su španski novinari tada nazvali "Bitka za Beograd" ostala je najviše upamćena, ne po rezultatu, ne po prvom plasmanu Španaca na Svetskog prvenstvo posle 12 godina, već po nesrećnom Huanitu i flaši koja je mogla i da ga ubije.

Nažalost, 15 godina kasnije, Huanito, taj legendarni krilni napadač Real Madrida i "crvene furije" izgubio je život u saobraćajnoj nesreći u blizini Toleda 2. aprila 1992. godine.

BONUS VIDEO: Ajzea Ostin priča o životu u Srbiji

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.