KO JE "BIZARNI" NAPADAČ KOJI PRETI ZVEZDI: Maltretirao bebu, dobio tri godine zatvora, a i dalje igra Ligu šampiona
Žan Pjer Nsame, Foto: AP/Daniel Teischer

šokantna priča

KO JE "BIZARNI" NAPADAČ KOJI PRETI ZVEZDI: Maltretirao bebu, dobio tri godine zatvora, a i dalje igra Ligu šampiona

Potresna priča koju krije napadač Jang

Objavljeno: 15:43h

Crvena zvezda se suočava sa ključnim trenutkom u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Iako je tek drugo kolo grupne faze ovog prestižnog takmičenja, meč protiv švajcarskog tima Jang Bojsa ima potencijal da oblikuje sudbinu Crvene zvezde u ovogodišnjem evropskom takmičenju.

Pobeda u sredu veče (21.00 čas) može da otvori vrata za evropsko proleće, iako su timovi poput Mančester Sitija i Lajpciga izraziti favoriti u grupi.

Najveća pretnja Crvenoj zvezdi u ovom meču svakako je iskusni kamerunski napadač Žan-Pjer Nsame, koji već šest godina igra za Jang Bojs. Ove sezone je na devet mečeva u domaćim takmičenjima postigao impresivnih šest golova, iako je često viđen na klupi za rezerve.

Žan Pjer Nsame
foto: PETER KLAUNZER/EPA

Nsame je stigao u Švajcarsku u sezoni 2016/17, gde je igrao za Servet i postigao čak 23 gola na 31 meču. Međutim, pre nego što je postao fudbalska zvezda, suočio se sa ozbiljnom kaznom zatvora zbog nasilja nad svojom petomesečnom bebom u novembru 2015. godine. Njegova ćerka je tada imala vrtoglavicu, gubila je svest, a ozbiljno je pretilo da izgubi vid.

Žan Pjer Nsame
foto: EPA/Peter Schneider

Lekari koji su pregledali bebu su otkrili da ju je Nsame tada nasilno tresao, što je izazvalo ozbiljnu zabrinutost. Policija je brzo intervenisala, a Nsame je prošao kroz saslušanje. Nakon incidenta, bilo mu je zabranjeno približavanje detetu, a morao je i da napusti porodičnu kuću.

Godinama kasnije, 2018. godine, Nsame je osuđen na tri godine zatvora, uz uslovnu kaznu. Ipak, pre toga je postao heroj Jang Bojsa u aprilu 2018. godine kada je postigao odlučujući gol za tim i doneo im titulu posle 32 godine.

Iako je Nsame imao svoje trenutke slave na terenu, njegova najbolja sezona bila je upravo ona kada je Crvena zvezda preko Jang Bojsa drugi put ušla u Ligu šampiona, 2019/20. godine. Tada je postigao čak 32 gola na 32 utakmice u švajcarskom prvenstvu, iako se protiv Crvene zvezde nije istakao.

Ovaj iskusni napadač će predstavljati značajnu pretnju za Crvenu zvezdu u njihovom nadolazećem meču. Međutim, tim iz Beograda takođe ima svoje adute i cilja na važnu pobedu koja će im omogućiti da se izbore za mesto u narednoj fazi Lige šampiona.

Utakmica između Crvene zvezde i Jang Bojsa obećava uzbuđenje i neizvesnost, a fudbalski svet će sa nestrpljenjem pratiti ishod ovog ključnog susreta.

Bonus video:

01:06

Delije razvile transparent

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.