PARTIZAN DOVEO "GECEA"! Crno-beli napravili sjajan posao ove zime, pucaju BOMBE na sve strane u Humskoj!
Slavlje fudbalera Partizana u 171. večitom derbiju, Foto: Starsport

POJAČANJE

PARTIZAN DOVEO "GECEA"! Crno-beli napravili sjajan posao ove zime, pucaju BOMBE na sve strane u Humskoj!

Korejac Goh je pun pogodak!

Objavljeno:

Fudbalski klub Partizan krenuo je silovito u tekućem zimskom prelaznom roku, a prava "bomba" stigla je u Humsku nedavno, i to u vidu Jung Džun-Goha (21), talentovanog reprezentativca Južne Koreje.

O momku Gohu svi pričaju u superlativu, a da može još mnogo bolje potvrđuje bivši igrač OFK Beograda i Vojvodine Aleksandar Paločević, koji je bio saigrač sa Gohom u Pohang Stilrsima:

- Mi u ekipi dali smo mu nadimak 'Gece', tako ga i danas zovemo. Onako nizak, okretan, vešt, liči dosta na njega po stilu igre. Mislim da mu je drago zbog toga. Sledeće godine otišao sam u Seul i od tog momenta on je zauzeo moje mesto i postao standardan. Pogotovo je bio impresivan u poslednjoj sezoni, stigao i do reprezentacije - istakao je Paločević

Ju-Džong Goh zimsko pojačanje Partizana
Ju-Džong Goh zimsko pojačanje Partizanafoto: Seokyong Lee/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sa druge strane u intervjuu za "Telegraf", bivši srpski fudbaler Dejan Damjanović, takođe je imao samo reči hvale za Goha.

- Nisam znao da je taj neki kontakt postojao, šest meseci ili godinu dana ranije. Na kraju krajeva, ja sam igrao fudbal i nije me to zanimalo da se petljam i pitam. I onda, sasvim spontano kontaktirao me je Igor Duljaj, popili smo kafu, pričali, spomenuo mi je dečka i pitao da li mogu da mu pomognem. Mnogo ozbiljnu povratnu informaciju je i on dobio od skauting službe. Ja znam ko je taj igrač, najbolji mladi u Koreji. Reprezentativac koji će vrlo brzo, već u martu, dobiti poziv za okupljanje A selekcije. To je moje mišljenje. Posle svega što sam uradio u Koreji, kontakata koje sam napravio, rekao sam da hoću da pomognem ako mogu. Kontaktirao sam njegovog menadžera, on zna ko sam i sve je to išlo sa mnogo više poverenja upravo iz tog razloga. Onda smo polako krenuli, nije to baš išlo tako lako, moram da priznam. Ali i Miloš Vazura i Duljaj i ovaj menadžer Rino, na kraju i ja, smo se potrudili da dođe do transfera - rekao je Damjanović i dodao:

- Najveća prepreka je bilo obeštećenje, kao i uvek. To je najbolji mladi igrač zvanično. Odigrao je fenomenalu sezonu u Pohangu sa 22 godine, gde generalno Korejci kasnije sazrevaju i ne dobijaju toliko šansi da igraju. Čekaju svoj trenutak. A ovaj je sa 21 već izdominirao. To je bio problem, obeštećenje, način isplate, ali hvala Bogu sve se završilo kako treba na obostrano zadovoljstvo i Partizana i Pohanga. Igrač je srećan, jedna čeka da zaigra. Pokazivao sam mu malo snimke i utakmica i navijača, i košarkaških i fudbalskih. Šta znači meč sa Zvezdom i taj veliki derbi. Oduševljen je i vidim da je pun želje i elana da se dokaže i pokaže zašto je doveden. Siguran sam da, ako bude zdrav, tu nema dileme. On je dečko koji može da igra nekoliko pozicija u napadu, radan, brz, ne gasi, zna da igra, napada prostor, ima dobre obe noge, zna da postigne gol. Ja sam to pričao i za Hvanga, pa ovde naši fudbalski stručnjaci nisu bili realni. Fenomenalan igrač, to je nemoguće, samo ga ne koristiš na njegovoj poziciji. Ne da mu izmišljaš pozicije. Barem je takvo moje mišljenje bilo kada je Izraelac sedeo na klupi. Tako i Goh. Ako bude igrao poziciju koju Duljaj pogodi i prepozna, i ako mu legne dobro Saldanja, to će da bude pakao. Jedva čekam da vidim to, ići ću na svaku utakmicu. Brzo će i nastavak sezone, pa ćemo da vidimo.

Bonus video:

04:43

Partizan novogodišnji koktel Milorad Vučelić

(Espreso/Sportski žurnal/Telegraf/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.