GLAVOBOLJA ZA DULJAJA: Poznat stepen povrede Saldanje!
Mateus Saldanja povređen leži na utakmici, Foto: Starsport

crno-beli su u strahu

GLAVOBOLJA ZA DULJAJA: Poznat stepen povrede Saldanje!

Još se ne zna koliko će biti odsutan

Objavljeno: 15:47h

Precizno stanje, odnosno stepen povrede napadača Partizana-Mateusa Saldanje biće poznat u toku današnjeg dana i shodno tome će biti i doneta stručna procena da li napadaču sledi pauza ili će normalno, već od sutra nastaviti sa treninzima. Dok se ne utvrde posledice udarca u zadnju ložu na meču sa IMT, fudbaler je na poštedi i, kao i svi u Humskoj, sačekaće snimanje magnetnom rezonancom.

Dobra vest po crno-bele je činjenica da je snimak ultrazvukom, načinjen odmah posle utakmice sa „traktoristima“, pokazao da u zadnjoj loži kvadrcepsa butine igrača nema izliva krvi, što navodi da nema ni većeg oštećenja mišićnog tkiva, ali postoji mala sumnja usled subjektivnog osećaja samog napadača.

Naime, fudbaler pri istezanju pomenute mišićne regije, oseća malu neprijatnost i otuda je odlučeno da se obavi snimanje magnetnom rezonancom, koja je daleko pouzdaniji metod za utvrđivanje stepena povrede.

Tek posle toga i precizne dijagnostike biće poznato da li trener Igor Duljaj i stručni štab mogu da računaju na najboljeg strelca Srbije u narednom prvenstvenom meču.

Podsetimo, Saldanja je proteklog vikenda bio starter u duelu sa IMT, ali se odmah posle vodećeg gola Kcandera Severine uhvatio za mišić i zatražio lekarsku pomoć.

Vratio se na teren, ali je posle nekoliko minuta signalizirao klupi da nije u stanju da nastavi utakmicu, te ga je zamenio Nemanja Nikolić. Jasno je da povreda Saldanje nije teže prirode i uopšteno ne bi ni predstavljala problem za crno-bele da i drugi napadač, pomenuti Nikolić, zahvaljujući diskutabilnom kriterijumu sudije Andrije Stojanovića, nije zaradio upitni četvrti žuti karton i automatsku suspenziju za duel sa Radnikom narednog vikenda.

Tako crno-beli u ovom trenutku na raspolaganju imaju samo Sameda Baždara, kao moguće rešenje u napadu, ali se ipak nadaju povoljnom ishodu u slučaju povrede Mateusa Saldanje.

Bonus video:

00:09

Jeziva scena, dvojica muškaraca igraju fudbal na groblju Lešće

(Espreso/Telegraf/Zoran Ivković/prenela Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.