Nikada ne odustaj: Ovo su najluđi Zvezdini evropski preokreti! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas/Saša Pavlić Koky

Fudbal se igra do kraja

Nikada ne odustaj: Ovo su najluđi Zvezdini evropski preokreti! (VIDEO)

Šampion Srbije se dva puta vraćao u duelima sa Valetom, a evo i nekih istorijskih "kambekova" najtrofejnijeg srpskog kluba!
Objavljeno: 20:33h

6. PSV 2004.

Gol za vođstvo PSV-a je u 8. minutu meča postigao Đi Sung Park, Milan Dudić je izjednačio u 29. minutu, a vođstvo je "crveno-belima" u 39. minutu doneo Boško Janković. Na 3:1 povisio je Marko Pantelić u 59. minutu, a konačnih 3:2 postavio je Džon de Jong, koji je bio precizan u 66. minutu. Nažalost, crveno-beli su u drugoj utakmici poraženi sa 0:5, mada ostaje gorak ukus u ustima, jer se Marko Pantelić povredio tik pred taj revanš.

7. Roma 2006.

Utakmica koju sigurno pamte i oni mlađi. Roma je povela golom Šabanija Nonde u prvom poluvremenu, ali je onda na scenu stupio Nikola Žigić, koji je postigao dva pogotka za neverovatan preokret. Strelac za srpsku ekipu bio je i Milan Purović, a Vladimir Stojković je ponizio Kasana odbranivši mu "panenku", na mestu gde je i nastala. Tačnije, na suprotnoj strani terena.

8. Dinamo Tbilisi 2009.

Verovatno i najluđa utakmica koju je Marakana videla još od Bajerna 1991. Bar kada su Evrokupovi u pitanju. Dinamo je iz prvog meča imao prednost od 2:0, a u trećem minutu utakmice, Dejan Lekić je dao autogol i tada su svi mislili da je gotovo. Međutim, taj isti igrač, koji je kasnije prodat u špansku ligu, postigao je het-trik. Poslednji pogodak dao je u 88. minutu za 5:2 i tako postao junak Delija. Ostale pogotke dali su Slavko Perović i Kadu.

(Aleksa Radosavljević)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.