Legenda turskog fudbala prestala je da postoji! (FOTO)
Foto: AP

šta oni rade...

Legenda turskog fudbala prestala je da postoji! (FOTO)

Pod pritiskom državnog vrha, ime najvećeg fudbalera u istoriji te zemlje moralo je da bude izbrisano iz svih dokumenata i materijala, kao da nikad nije ni igrao
Objavljeno: 21:46h

Po nalogu sa vrha, u reprezentativnom kompleksu "Hasan Dogan", sklonjene su Hakanove fotografije, ali i iz muzeja, gde se nalaze slike svih bivših članova nacionalnog tima. Šukur je, inače, bio najbolji igrač ekipe, koja je na Mundijalu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji zauzela treće mesto, što je najveći uspeh u istoriji te selekcije.

Isti slučaj je i sa Galatasarajem. Klub čiji je dres nosio 13 godina moraće da ga se odrekne, pošto je pokrenut postupak za njegovo izbacivanje iz članstva. Takođe, njegovo ime uklonjeno je i sa pločnika u gradu Edirneu, na zapadu Turske.

U centru mesta, gde pišu imena najznačajnijih fudbalera Fenerbahčea, Galatasaraja, Bešiktaša i Trabzona, obrisan je nedavno samo Šukur.

Pored prekrajanja istorije, vlast je učinila i konkretne mere protiv Hakanove porodice, budući da je uhapsila njegovog oca Selmeta Šukura. Sud je, takođe, naredio zaplenu kompletnu imovinu.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.