REPREZENTACIJA TAKOZVANOG KOSOVA SE POVLAČI SA MEČA SA ŠPANIJOM: Ističu da se pravila ne mogu menjati!
Foto: printscreen/twitter/SeFutbol

Skandal u najavi

REPREZENTACIJA TAKOZVANOG KOSOVA SE POVLAČI SA MEČA SA ŠPANIJOM: Ističu da se pravila ne mogu menjati!

Španci nisu tražili izuzetak igranja protiv tzv. Kosova iako nisu priznali nezavisnost te zemlje, ali je Fudbalski savez iskoristio smernice koje je dobio od vlade i tiču se strogih pravila oko naziva, himne i simbola nepostojeće države

Objavljeno:

Španija i takozvano Kosovo treba da se sastanu u Sevilji 31. marta u kvalifikacionom duelu za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Utakmica tek treba da se odigra, no puno je problema pre odigravanja iste. Španci ne priznaju Kosovo kao državu, čak i drugi rivali u grupi poput Gruzije i Grčke.

Danas se pojavio spisak pravila Fudbalskog saveza Španije za utakmicu sa selekcijom tzv. Kosova 31. marta, da bi sada usledila reakcija iz Prištine, koju je prenela "Marka".

Fudbalski savez tzv. Kosova je izdao saopštenje u kojem navodi da se obratio FS Španije i tražio da povuče termin "ekipa sa teritorije Kosova", kako će zvati u ovom duelu južnu srpsku pokrajinu.

Španci su to već uradili prilikom objavljivanja spiska reprezentativaca za utakmicu sa tzv. Kosovom i napisali "za meč protiv teritorije Kosova":

- Pravila FIFA i UEFA su kristalo jasna. Bez obzira šta želite vi da poručite, pravila se ne mogu menjati, napisali su iz FS tzv. Kosova.

Savez iz Prištine je zatražio da u Španiji gostuje uz sve simbole, himnu i naziv, i to postavio kao uslov za odigravanje utakmice.

Španci nisu tražili izuzetak igranja protiv tzv. Kosova iako nisu priznali nezavisnost te zemlje, ali je Fudbalski savez iskoristio smernice koje je dobio od vlade i tiču se strogih pravila oko naziva, himne i simbola nepostojeće države.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.