Sukob u vrhu FSS bukti, teške optužbe pale na račun nekada najboljeg srpskog sudije! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

ne prestaje

Sukob u vrhu FSS bukti, teške optužbe pale na račun nekada najboljeg srpskog sudije! (FOTO)

Strukovna organizacija sudija je u zaključku navela da ne želi da ulazi u "Radomanovo falsifikovanje sopstvene internacionalne karijere", jer tvrdi da je sudio više od 120 međunarodnih utakmica, a sudio je oko 60
Objavljeno: 19:28h

Po tvrdnjama Strukovne organizacije sudija, Radoman je posle utakmice osmog kola Super lige između Rada i Vojvodine zvao posmatrača Savu Čokanicu i "sugerisao mu da sudiji Bojanu Nikoliću da slabu ocenu", što je posmatrač odbio i posle toga više nije bio delegiran.

Jedan od razloga je i to što je Radoman delegirao sudije za utakmice Super lige i Prve lige iz privatnog stana, a ne na sastancima Sudijske komisije FŠ, i na taj način je "grubo prekršio funkciju koju je obavljao". Kao primer je dato to da delegiranje za 12. kolo Super lige i 10. kolo Prve lige nije urađeno uz konsultacije sa članovima Sudijske komisije, čime ponovo nije poštovana Sudijska konvencija UEFA.

foto: Fonet

Prema navodima Strukovne organizacije sudija, Radoman je falsifikovao i Odboru za hitna pitanja FŠ-a predao lažni zapisnik sa imenima kandidata za internacionalnu listu sudija i pomoćnika za 2017. godinu.

Takođe, kako se navodi, "vrlo grubo i necivilizovano" je vređao i omalovažavao predsednika Sudijske strukovne organizacije Milana Karadžića na zvaničnoj sednici Sudijske komisije.

Kao poslednji razlog za njegovu smenu navedeno je to što je pokušao da sa međunarodne liste sudija ukloni oba Mažićeva saradnika koji su kao dodatne pomoćne sudije bili učesnici Evropskog prvenstva, a kako bi uticao na funkcionisanje jednog od najboljih sudijskih timova u Evropi.

Strukovna organizacija sudija je u zaključku navela da ne želi da ulazi u "Radomanovo falsifikovanje sopstvene internacionalne karijere", jer tvrdi da je sudio više od 120 međunarodnih utakmica, a sudio je oko 60.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.