ATAMAN TRAŽI REAKCIJU FIBA-e: Pogledajte šta su nam sudije radile!
Ergin Ataman, Foto: Profimedia

nije svario poraz

ATAMAN TRAŽI REAKCIJU FIBA-e: Pogledajte šta su nam sudije radile!

Selektor Turske je nezadovoljan arbitražom u završnici duela sa Srbijom

Objavljeno: 07:41h

Košarkaška reprezentacija Srbije je trijumfovala u uzbudljivom meču u Istanbulu nad Turskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, a selektor domaćina, Ergin Ataman, održao je interesantnu konferenciju za štampu.

Podsetimo, Turska je uspela da nadoknadi 21 poen razlike i stigne do 71:71, ali je Srbija ipak odbila napad u samom finišu, pobedila i povećala svoje šanse da ode na Mundobasket, ali i OI.

1 / 5 Foto: Starsport©

Odmah posle meča, Ataman je najpre govorio o tome kako je njegov tim uspeo da u drugom poluvremenu zaustavi Nikolu Jokića, ali je konferencija zatim dobila drugačije tonove.

- Hteo bih da ovaj meč analiziram u dva dela. Prvi deo... Nismo počeli dobro, naročito u odbrani. Imali smo veliki problem da zaustavimo Jokića, a onda smo (posle ranog rezultatskog zaostatka) imali problem da dajemo koševe u svakom napadu, što nikada i nije lako. Naš moral je pao, a ofanzivno nismo pronalazili dobre načine da napadnemo defanzivnu postavku rivala. Ali, u drugom poluvremenu smo promenili strategiju. Igrali smo istovremeno s dvojicom visokih igrača, Sertačem i Šenginom. Počeli smo pritom da igramo agresivnu odbranu i na Jokiću, kog smo uvlačili u klopke, a agresivno smo čuvali i srpske plejmejkere. Tako smo se i vratili u utakmicu - započeo je strateg Turske.

Ergin Ataman
foto: Starsport©

Bez mnogo okolišanja, ovako je završio svoje obraćanje na engleskom jeziku:

- A ona završnica, poslednja dva minuta... Ja ću pogledati sa svojom ekipom koje smo mi greške napravili, ali se isto tako nadam da će nadležni za suđenje u FIBA pogledati šta su danas radili arbitri na ovom meču i u čemu su oni grešili! To je sve - zaključio je Ergin Ataman, očigledno nezadovoljan što su od pet ofanzivnih prekršaja u dramatičnoj završnici, tri dosuđena njegovoj ekipi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.