ŠOU NA MINGOVOM POVLAČENJU DRESA: Jao isprozivao Ti Meka, Harden se pravio da mu je beba! (VIDEO)
Foto: Reuters

Sjajno veče

ŠOU NA MINGOVOM POVLAČENJU DRESA: Jao isprozivao Ti Meka, Harden se pravio da mu je beba! (VIDEO)

Slavni Kinez je postao deo istorije Roketsa
Objavljeno: 12:41h
foto: Reuters

- Osećam se starim kada vidim ovo, kada vidim ko su ti ljudi gore. Rudi Ti mi je bio trener, a ovde postoji spomenik Hakimu. Sećam se da mi je prva utakmica za Roketse bila kada je klub povlačio njegov dres. Sećam se da smo gledali ceremoniju u svlačionici i da mi je to bila motivacija da vredno radim i igram - rekao je Jao.

foto: Reuters

On je od početka NBA karijere igrao odlično i podigao je poslovni uspeh NBA na nove nivoe. Liga je zbog njega postala jako popularna u Kini. Jao je osam puta učestvovao na Ol star utakmicama. On je od sezone 2005/06. do 2008/09. imao fantastičan prosek od 21,9 poena i 10,1 skoka po utakmici. On i Kevin Garnet su jedini igrači u tom periodu koji su imali prosek sa makar 20 poena i 10 skokova.

Ukupni prosek u karijeri mu je bio 19 poena, 9,2 skoka i 1,9 blokada po utakmici, uz šut iz igre od 52,4 odsto. Karijeru je okončao zbog povreda.

- Kao igrač je jedan od najboljih - rekao je trener Hjustona Majk D'Antoni. - Predstavljao je nešto što se ne viđa svaki dan igrača od 2,29 s neverovatnim talentom i znanjem košarke. Kada ga upoznate, vidite da je zabavan tip, sjajan za svlačionicu. Toliko toga je doprineo igri. On je pionir i ovo što je klub večeras uradio je sjajno. Ali, zaslužio je sve to, ako ne i više - rekao je D'Antoni.

(Espreso.co.rs / Beta)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.