SRBIJA OSLABLJENA U MEČU PROTIV TURSKE! Miciću ZABRANJENO da igra za reprezentaciju!
Vasilije Micić, Foto: Starsport

nekorektan potez!

SRBIJA OSLABLJENA U MEČU PROTIV TURSKE! Miciću ZABRANJENO da igra za reprezentaciju!

Ataman je na kraju promenio svoju prvobitnu odluku

Objavljeno: 14:33h

Selektor košarkaške reprezentacije Turske i trener Anadolu Efesa Ergin Ataman oglušio se o dogovor i zabranio Vasiliju Miciću da zaigra za Srbiju u ponedeljak derbi utakmicu Grupe I.

Ataman je prvo dao dozvolu Vasiliju Miciću da se stavi na raspolaganje Srbiji za duel sa Turskom, ali je naposletku ipak promenio odluku i spustio rampu na dolazak srpskog reprezentativca.

Apsolutno je jasno da se trener Efesa vodi željom da uveća Turskoj šanse u ponedeljak na parketu dvorane Aleksandar Nikolić, tako što će da oslabi direktnog konkurenta za plasman na Svetski kup. Kao što je prethodno utanačeno, Marko Gudurić i Vladimir Lučić stigli su već u Beograd, dok je Micić takođe trebalo da stigne iz Istanbula u petak, ali se to ipak nije dogodilo.

Košarkaška reprezentacija Srbije, Vasilije Micić
foto: Emilija Jovanović

Atamanov nekorektan potez nije neočekivan. Poznat je kao ekscentrik među trenerima u evropskoj košarci. Turska je posle ubedljivog trijumfa nad Belgijom na 3-4, dok je Srbija nakon pobede u Njukaslu na 4-3. Ne treba zaboraviti da su Orlovi u avgustu savladali Turke u Istanbulu rezultatom 79:72, što je takođe važno istaći jer se u slučaju istog odnosa na tabeli gleda međusobni skor.

Srbija je od klasičnih plejmejkera u Njukaslu koristila Stefana Jovića, te Ognjena Jaramaza koji nije klasičan kreator. U kombinaciji su još bili Nikola Topić i Aleksa Uskoković.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.