REŠIO DA KONAČNO OTME MVP TITULU OD JOKIĆA: Žoel Embid odigrao meč za anale, ovo je BRUTALNO! (VIDEO)
Žoel Embid, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

totalna dominacija

REŠIO DA KONAČNO OTME MVP TITULU OD JOKIĆA: Žoel Embid odigrao meč za anale, ovo je BRUTALNO! (VIDEO)

Za samo dva dana, u dva meča, Kamerunac je postigao neverovatnih 101 poen, a sinoć nije jedini brojao preko 50

Objavljeno: 07:47h

Navijači koji su sinoć prisustvovali utakmici Filadelfije i Jute svedočili su istorijskom trenutku. Jednu od najboljih individualnih partija odigrao je centar Seventisiksersa Žoel Embid, za pamćenje, svakako jednu od onih koja će biti zapisana u almanahe najjače lige sveta.

Filadelfija je pobedila 105:98, a Kamerunac je, verovali ili ne, utakmicu završio sa 59 poena (lični rekord karijere), 11 skokova, 8 asistencija i 7 blokada!

Možda još spektakularnije zvuči podatak da je u poslednjoj četvrtini postigao 26 od ukupno 27 poena svog tima, lupio pet od sedam rampi i doneo Siskersima pobedu kojom je zaokružio najbolje veče karijere.

Za nevericu je i sledeći podatak u vezi sa Embidom i njegovim neverovatnim izdanjem koji je servirao košarkaškoj publici: samo 24 sata ranije centar Filadelfije ubacio je 42 poena Atlanti što će reći da je za samo dva dana uspeo da postigne neverovatnih 101 poen u dva meča!

Trener domaćeg tima, kao i svi u hali, bio je apsolutno impresioniran onim što je video, opisao je partiju Žoela Embida kao jednu od najboljih koji je vieo u svojoj karijeri.

- Nikad nisam video dominantniju utakmicu jednog igrača i kada je reč o napadu i odbrani - rekao je Rivers.

- Moji saigrači su znali ko ima "vruću ruku" večeras i samo su me hranili loptama - bili su prvi utisci junaka utakmice koji je za mnoge i ove sezone glavni favorit da konačno postane MVP.

Malo je, naravno, ovakvih partija bilo u istoriji bilo koje franšize, ali Filadelfija je mesto gde su stvarane legende pa je Embidov učinak tek peti najbolji od osnivanja Seventisiksersa.

Jasno, sve moguće poenterske rekorde u tom klubu drži nezaboravni Vilt Čejmbrlen, čovek koji je tri puta beležio preko 60 poena i po tome je neprevaziđena figura u Fili. Na toj listi je i Alen Ajverson kome je jednom pošlo za rukom da ubaci 60 poena.

Velike reči za njih dvojicu imao je čovek koji kreira novu istoriju sa ekipom.

- To su dve legende koje ja mnogo poštujem i znači mi što sam u njihovom društvu. Ipak, ispred mene je još dug put - rekao je Embid o Čejmbrlenu i Ajversonu.

Što se same utakmice sa Jutom tiče, Žoel Embid je većinu poena, čak 20, ubacio sa linije penala odakle je imao 24 pokušaja. Iz igre je ukupno šutirao 19/28, trojke 1/5, pa sa takvim brojkama gosti nisu imali neke velike šanse, niti defanzivni odgovor na ovakvu predstavu.

Kod gostiju Bizli je "sa klupe" bio najefikasniji sa 18 poena. Markanen je doneo 15 poena Džezerima, Olinjik 14.

Prethodna noću NBA ligi je iznedrila još jednu spektakularnu individualnu predstavu, ali u Ohaju, gde je Darijus Garlend sa 51 poenom činio čuda. Ipak, ni to nije bilo dovoljno Klivlendu da izbegne poraz od Minesote - 124:129.

Rezultati:

Klivlend - Minesota 124:129 Vašington - Memfis 102:92 Filadelfija - Juta 105:98 Čikago - Denver 103:126 Sakramento - Golden Stejt 122:115 Los Anđeles Lejkers - Bruklin 116:103

Standings provided by Sofascore

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.