PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK ZA KRAJ KVALIFIKACIJA ZA MUNDOBASKET: Sa Petruševom i Avramovićem na Grke i Britance!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

spreman za meč loptu

PEŠIĆ OBJAVIO SPISAK ZA KRAJ KVALIFIKACIJA ZA MUNDOBASKET: Sa Petruševom i Avramovićem na Grke i Britance!

Sada ostaje pitanje ko će moći da se odazove pozivu zbog obaveza članova klubova koji igraju u Evroligi

Objavljeno: 09:50h

Svetislav Pešić je objavio spisak od 24 igrača za poslednje dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci, u kojima je Srbiji potrebna još jedna pobeda kako bi osigurala plasman.

Selektor je izabrao snage u koje veruje i sa kojima će ići na pobedu protiv Grčke 24. februara u Atini i Velike Britanije tri dana kasnije.

Srbija bi teoretski mogla da prođe na Mundobasket čak i sa dva poraza, u slučaju da Britanija kao domaćin nadigra Belgiju. Ali, ne treba ići toliko daleko, pošto će "Orlovima" biti dovoljno da dobiju samo jedan susret do kraja i budu sigurni učesnici završne faze.

Ognjen Jaramaz, Svetislav Pešić, Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Sada ostaje pitanje ko će moći da se odazove pozivu zbog obaveza članova klubova koji igraju u Evroligi.

Aleksa Avramović se vraća u reprezentaciju posle oporavka od nezgodne povrede šake, iz redova Partizana je uključen još i Danilo Anđušić, dok su iz Crvene zvezde pozvani Luka Mitrović, Filip Petrušev, Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović koji igra u odličnoj formi poslednjih nekoliko utakmica.

Na spisku se nalaze i Efesov Vasilije Micić, kao i košarkaši iz VTB lige, Dejan Davidovac i Nikola Milutinov iz moskovskog CSKA.

Na listi kandidata selektora Pešića su:

Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

(Espreso/Mocartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.