ČUDESNE BROJKE: NBA liga objavila NEVEROVATAN podatak! (FOTO)
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

LUDILO MOZGA

ČUDESNE BROJKE: NBA liga objavila NEVEROVATAN podatak! (FOTO)

Utakmice NBA liga su od početka maja bile na devetom mesto od deset najgledanijih programa u SAD koji su se prikazivali od 15. maja

Objavljeno: 09:27h

Košarkaši Denver Nagetsa po prvi put u svojoj istoriji osvojili su NBA ligu.

Nikola Jokić i drugovi su u velikom finalu savladali Majami rezultatom 4:1.

NBA liga je na društvenim mrežama objavila podatak da je ovogodišnji plej-of najgledaniji u poslednjih pet godina.

Posredstvom TV stanica ABC, ESPN i TNT mečeve doigravanja od samog početka, do kraja, gledalo je u proseku 5.47 miliona ljudi.

Utakmice NBA liga su od početka maja bile na devetom mesto od deset najgledanijih programa u SAD koji su se prikazivali od 15. maja.

Među populacijom ispod 50 godina, NBA plej-of bio je u Top 20 sadržaja koji se najviđe gledao tokom najzanimljivijeg perioda sezone.

Samo finale je, opet, bila posebna priča, tek je serija Denvera i Majamija, logično, privukla još veći broj ljudi - čak 11.64 miliona u proseku gledalo je mečeve finala, od toga 10.38 poslednji peti duel i šampionsku proslavu Jokića i družine što je za 1% više nego peti meč finala minule sezone.

NBA plej-of je generisao i neverovatnih osam milijardi pregleda preko različćitih društvenioh medija platformi, što je najveći broj poseta/gledanja zabeležen u istoriji takmičenja. Na društvenoj mreži Tviter NBA brend je bio najčitanija platforma.

Otud i ne čudi što je popularnost Nikole Jokića skočila "do neba".

Zabeleženo je nestvarbnih 540 miliona ulazaka na pojam "Nikola Jokić" tokom finalne serije i posle finala, što ga je popelo na sam vrh popularnosti svih sportista sveta u maju - od 18. pozicije na kojoj je bio pre početka finalne serije.

Bonus video:

08:03

KO SE BAVI SPORTOM SAMO DA BI POSTAO NOLE ILI JOKIĆ, BOLJE DA ODUSTANE Gerić: Niko ne bi svakodnevno mučenje, svi bi PEHAR

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.