ČUVENI NBA AS ZAPUŠIO USTA NIKOLINIM HEJTERIMA: Jokić je mešavina Durenta, Medžika, Karija i Dankana! (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

ISTINA IZAŠLA NA VIDELO

ČUVENI NBA AS ZAPUŠIO USTA NIKOLINIM HEJTERIMA: Jokić je mešavina Durenta, Medžika, Karija i Dankana! (VIDEO)

Brojke su rekle svoje, Srbin je bolji od svih, ali bukvalno svih

Objavljeno: 11:24h

Analitičar i nekadašnji NBA košarkaš Ričard Džeferson napravio je savršenu analizu statistike Nikole Jokića u plej-ofu NBA lige.

On je na taj način zapušio usta svim Jokićevim pljuvačima i u potpunosti ih ponizio.

Srbin je bio MVP finala protiv Majamija i najzaslužniji je za to što su Denver Nagetsi po prvi put u istoriji osvojili NBA titulu.

Nikola Jokić
Nikola Jokićfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Jokić je bio nezaustavljiv tokom čitavog plej-ofa. Odigrao je 20 mečeva, a prosečno je beležio 30 poena, 13.5 skokova i 9.5 asistencija.

On je tako postao i prvo igrač u istoriji doigravanja NBA lige koji je bio lider u ukupnim poenima, skokovima i asistencijama.

Njegovu čudesnu statistiku uživo u programu ESPN-a analizirao je Ričard Džeferson.

Bivši NBA as uporedio je Nikoline brojke sa učinkom Kevina Durenta, Medžika Džonsona, Tima Dankana i Stefa Karija, koji su ranije osvajali prestižno FMVP priznanje.

Naravno, Jokić ih je sve nadmašio.

- Jokić je Kevin Durent u postizanju poena, Medžik Džonson u asistencijama i Tim Dankan u skokovima - poručio je Džeferson.

Durent je kao MVP finala 2017. godine prosečno ubacivao 28.5, što je manje od Nikolinih 30 poena u proseku.

Čuveni Medžik Džonson je beležio 9.4 asistencija kada je prvi put postao MVP finala, a i to je manje od Jokićevih 9.5 uspešnih dodavanja po utakmici.

Za kraj, Tim Dankan je prosečno beležio 11.5 skokova kada je po prvi put bio MVP finala, dok je Jokić za dva skoka u proseku bolji, 13.5 po meču.

Jokić je uspeo da ima i bolji procenat šuta od Stefa Karija. Srbinov prosek je 46.1 %, dok je Stef na 39.7%

Džeferson je sve ove podatke iznosio u studiju u kojem se nalazio i Kendrik Perkins, koji je tokom čitave sezone brutalno i sramno omalovažavao Nikoline partije i rekorde, ovog puta mogao je samo da ćuti i sluša Džefersona.

Podsetimo, analitičar ESPN-a vodio je sramnu kampanju protiv srpskog centra u finišu regularnog dela sezone i konstantno urgirao da Džoel Embid dobije MVP titulu, što se i desilo.

Optuživao je Srbina da "pumpa" brojke kako bi imao tripl-dablove, pričao da je Jokić dvostruki MVP isključivo zbog boje kože, a ne igračkih kvaliteta i iznosio mnoge druge neistine na račun srpskog asa...

Bonus video:

08:03

KO SE BAVI SPORTOM SAMO DA BI POSTAO NOLE ILI JOKIĆ, BOLJE DA ODUSTANE Gerić: Niko ne bi svakodnevno mučenje, svi bi PEHAR

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.