ANĐUŠIĆ SMATRA DA ZVEZDA IMA MOTIV VIŠE: Jedva čekam da derbi počne!
Danilo Anđušić, Foto: ABA League./Dragana Stjepanovic

iskreno

ANĐUŠIĆ SMATRA DA ZVEZDA IMA MOTIV VIŠE: Jedva čekam da derbi počne!

Iskusni as najavio meč sa najvećim rivalom

Objavljeno: 20:59h

Košarkaši Partizana će dočekati ekipu Crvene zvezde u četvrtak od 18.30, u okviru 5. kola Evrolige.

Jedan od najiskusnijih u derbijima Danilo Anđušić smatra da će podrška navijača biti najveći adut njegovog tima.

- Ne moramo mnogo da trošimo reči o derbiju. Svi znamo šta nas čeka, koliko je to važan meč za nas. Nema veze da li je to Evroliga ili ABA liga, znamo šta derbi nosi. Verujem da svi jedva čekamo da počne, težak meč nas čeka, ali imaćemo podršku naših navijača kako bi ostvarili veliku pobedu. Lepše je igrati pred našim-navijačima, drago nam je što je prvi derbi pred našim navijačima kako bi pokazali našu pravu igru. Bez obzira što je derbi, najvažnije je da dođemo do pobede, značiće nam da se priključimo ekipama iz vrha - počeo je Anđušić.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: Starsport

Prokomentarisao je košarkaš Partizana i promenu trenera u redovima Zvezde. - Sigurno da je to dobra šok terapija. Imaće reakciju, pogotovo u ovim prvim danima. Igraći će želeti da se dokažu novom treneru. Biće maksimalno fokusirani i spremni, sada koliko je on (Sferopulos) mogao da promeni za tri-četiri dana to ne znam, ali verujem da će biti motivisani da pobede tu prvu utakmicu u Evroligi. Anđušić je pričao i o dodatnoj težini meča jer su obe ekipa pri skoru od jedne pobede i tri poraza u Evroligi. - Mi ne gledao previše na to, sezona je duga, imamo mnogo mečeva. Ne razmišljamo ko je gde na tabeli, idemo iz meča u meč, bez obzira što je to Zvezda, mi želimo pobedu pred našim navijačima, moramo da branimo taj domaći teren, izgubili smo to protiv Barselone. Znamo koliko to može da znači, to nam je cilj.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: Starsport©/Srđan Stevanović

Otkrio je i šta je novim igračima pričao o derbiju. - Jesmo. Kao i uvek smo pričali. Nema ih mnogo novih, ali nije bilo potrebno previše priče. Verujem i da su i oni sami svesni šta sve ovo donosi, osećaju i u gradu, van terena, na ulicama, svi pričaju o tome. Verovatno ih i zaustavljaju, verujem da su i oni motivisani da se dobro prikažu u ovom derbiju. Ne znam ni ja koji mi je ovo derbi, ali svaki je posebna utakmica. Nervozu ne osećam, jedva čekam da počne, derbi je posebna stvar za nas, uvek je bila i i uvek će biti.

Bonus video:

01:38

Grobari priredili spektakularnu atmosferu na večitom derbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.