MVP EVROLIGE SAVETOVAO PETRUŠEVA DA DOĐE U OLIMPIJAKOS: "Definitivno se radujem grčkim derbijima"
Petrušev je odlučio da se vrati u Evropu, Foto: Starsport©

novi početak

MVP EVROLIGE SAVETOVAO PETRUŠEVA DA DOĐE U OLIMPIJAKOS: "Definitivno se radujem grčkim derbijima"

Centar ponovo u crveno-belom, ali na drugoj lokaciji

Objavljeno:

Filip Petrušev, novi košarkaš Olimpijakosa, nedavno je dao intervju za grčki Sport 24.

U razgovoru je delio svoje utiske o tome kako je završio u Olimpijakosu, sa kim je vodio razgovore pre nego što se pridružio grčkom klubu, i izrazio svoja očekivanja u vezi s nastavkom sezone.

Petrušev je naglasio da s nestrpljenjem očekuje nove izazove u svojoj karijeri.

- Navijači Olimpijakosa su veoma strastveni. Mogu da očekuju da igram sa strašću i energijom. Rekao bih da više odgovaram poziciji četvorke, ali mogu igrati i na petici. Mogu pomoći na obe pozicije - istakao je on i dodao:

- Nedavno sam razmišljao o mogućnosti da igram u Grčkoj i za Olimpijakos, jer je vrhunski tim, bore se svake godine za titule i imaju odlične navijače. Nisam razgovarao pre nego što sam potpisao s trenerom Barzokasom. Dok sam bio u SAD-u, razgovarao sam s menadžerom o tome gde se najbolje uklapam, i odlučili smo da je pravi tim Olimpijakos, jer nemaju drugog igrača sa mojim karakteristikama. Trener mi je rekao da se ne opterećujem.

Petrušev je istakao i da je razgovarao sa Vezenkovim.

- Vezenkov i ja smo mnogo razgovarali o Olimpijakosu, dao mi je informacije iz prve ruke i objasnio šta da očekujem. Definitivno se radujem grčkim derbijima. Prošle godine sam igrao mnogo derbija u Srbiji i želim da uporedim iskustva. Video sam neke snimke sa prošlogodišnjeg derbija, nadam se da stvari neće izmaći kontroli.

Potom, odgovorio je i da li je razgovarao sa Lukom Vildozom.

- Ne, nisam razgovarao s Vildosom. Mislim da nam nije dozvoljeno da razgovaramo sa igračima Panatinaikosa (smeh). Razgovarao sam s nekim drugim igračima koji su prošli kroz Grčku, poput Hasana Martina i Bena Bentila, ali ne i sa igračima Panatinaikosa. Kratko sam video Milutinova pre nego što je tim otputovao u Monako. Dominirao je u Evroligi od povratka. Jedva čekam da delimo teren. Proveli smo puno vremena zajedno tokom leta u srpskoj reprezentaciji.

Potom istakao je da priželjkuje dobre rezultate sa novim klubom.

- Zašto ne bismo osvojili Evroligu? To je teško takmičenje i moramo ići korak po korak. Poslednjih mesec ili dva većinom radim individualne treninge i trudim se da ostanem u formi. Fizički se osećam dobro, ali trebaće mi neko vreme da se vratim u takmičarski ritam. Želim da navijači Olimpijakosa dolaze na svaku utakmicu i podržavaju nas, kao što i rade. Mi ćemo se pobrinuti za ostalo.

Još uvek nisam naučio nijednu ružnu reč na grčkom, mislim da će do toga doći. Znam osnovne stvari, dobro jutro, dobro veče. Takođe znam jednu lošu, počinje sa m... - rekao je Petrušev, između ostalog.

Bonus video:

00:14

Novak i Goran Ivanišević

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.