PEŠIĆU JE ON VAŽNIJI OD JOKIĆA: Srbija ostala bez KLJUČNOG ČOVEKA
Jokić i Pešić, Foto: Starsport©

potpuno neočekivano

PEŠIĆU JE ON VAŽNIJI OD JOKIĆA: Srbija ostala bez KLJUČNOG ČOVEKA

Selektor ga je mnogo cenio, ali...

Objavljeno: 23:59h

Košarkaš Barselone Nikola Kalinić je odlučio da završi reprezentativnu karijeru i neće se staviti na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću.

Razlog su umor, prezasićenost, godine...

Nekadašnji igrač Zvezde je izuzetno cenjen kod Pešića koji je jednom prilikom izjavio da mu je on najvažniji igrač u reprezentaciji, čak važniji od Nikole Jokića.

Kalinić i Perperoglu
Kalinić i Perperoglufoto: Saša Pavlić Koky

- On želi da igra, ja se nadam da će da igra. Ja sam njega ovako pitao, kao što vas pitam (…) Kaže: ‘Ne postavlja se pitanje da li ja želim. Hajde da vidim kakav je to program, da ja vidim šta ja mogu, šta ne mogu… I to je to - rekao je Pešić za TV N1.

Pešić je rekao da, gde god da ode, prvo ga pitaju za Jokića i istakao da mu to ne smeta.

- Onda ja kažem: ‘Jokića? Na njega uopšte ne računamo’. Onda oni tamo kažu: ‘Vidi ovog, budale’. Meni ne smeta kad me pitaju da li Jokić će da igra ili neće. To je već standardno pitanje, ali je mnogo važno da se zna da jedan igrač ne pobeđuje, ali jedan igrač može da rasturi kompletnu grupu - rekao je Pešić i nastavio:

Nikola Kalinić
Nikola Kalinićfoto: Emilija Jovanović

- Znamo da je košarka kolektivni sport. Niko me ne pita da li će Kalinić da igra. Dosad me niko nije pitao. Šta mislite kako se Kalinić oseća? A, meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije. Evo sad ovde vam direktno kažem – meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije, kao što mi je bio Gurović - rekao je selektor u izjavi 2022. godine.

Bonus video:

05:26

Svetislav Pešić pred polufinale Svetskog prvenstva

(Espreso sport/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.