Kakve veze imaju Dražen Petrović, birokratija, juniori i rekord od 112 poena na jednoj utakmici?! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Preluda priča!

Kakve veze imaju Dražen Petrović, birokratija, juniori i rekord od 112 poena na jednoj utakmici?! (VIDEO)

U razgovoru za jedan od hrvatskih portala, čovek koji ga je čuvao na toj utakmici otkrio veoma pikantne detalje vezane za meč Cibone i Olimpije, koja je odigrana na današnji dan
Objavljeno:

Naime, nedelju dane pre odigravanja utakmice Cibona - Olimpija, znalo se da je Rado Lorbek, sekretar slovenačkog kluba napravio "kafkijanski", birokratski propust, te nije uspeo da registruje sve igrače za utakmicu.

Stoga, morala su da mu igraju dva juniora i sedam kadeta! Draženu je odmah bilo jasno da je to šansa za istoriju, s tim što je bio najavio da će, kada obori rekord izaći sa terena! Međutim, on je pogazio tu reč i dao čak 112 poena.

- U šali smo pitali Lorbeka što ćemo dobiti ako pobedimo Cibonu, a on je mrtav hladan odgovorio da svaki od nas može da izabere automobil po želji. Mogao nam je obećati bilo šta, jasno je bilo da nismo imali baš nikakve šanse. Dražena smo svi gledali kao Boga na terenu, a kad je pao na parket, moj saigrač Matjaž Strmole potrčao je da mu da ruku da se podigne. U svlačionici je kazao kako je do daljeg neće prati - rekao je Igor Đurović, tadašnji kadet, koji je većim delom susreta pokušavao da čuva Dražena, ali se nije previše uzbuđivao zbog njegove serije koševa.

I eto, tako je jedan košarkaš ušao u legendu zbog kafkijanskog propusta. Postao je najefikasniji Jugosloven ikada, a nije se pošteno ni oznojio!

(Espreso.co.rs/24sata.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.