GRCI U NEVERICI KAKO SU HULIGANI DINAMA UŠLI U NJIHOVU ZEMLJU: Svi govorili jednu istu rečenicu na granici!
Navijač Dinamo Zagreba, Foto: Profimedia

je li moguće?

GRCI U NEVERICI KAKO SU HULIGANI DINAMA UŠLI U NJIHOVU ZEMLJU: Svi govorili jednu istu rečenicu na granici!

Grčka policija im je poverovala i već u startu napravila ogroman propust

Objavljeno:

Javnost u Grčkoj i dalje u šoku nakon scena koje su navijači Dinamo Zagreba priredili na ulicama Atine i pritom ubili jednog navijača AEK-a, ali i u neverici zbog toga kako je više od 150 hrvatskih huligana uopšte ušlo u zemlju kad su imali zabranu dolaska na gostovanje "Modrih" u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Novi detalji zaista prikazuju neshvatljive propuste grčkih vlasti i policije. Grčka "Ta Nea" je opisala kako su "Bed Blu Bojs" imali detaljno razrađen plan dolaska u njihovu zemlju, a frapantno je da im je "prošlo" objašnjenje koje su dali na graničnim prelazima, ali i da im vozila nisu pretresana.

Svi su, naime, imali identičnu priču, manje-više ponavljali su iste rečenice, a grčka policija im je poverovala i već u startu napravila ogroman propust.

FK Dinamo Zagreb, Fudbal, Navijači Dinama
foto: Goran Stanzl / Pixel Media / Profimedia

Hrvati su se na graničnim prelazima Kristalopigi i Kakavija predstaljali kao turisti koji su krenuli na odmor i kupanje u Sivoti!

Od prvog trenutka kada je hrvatski konvoj prošao kroz zemlju, grčka policija je obaveštena. Zbog njihovog prisustva policajci su im čak davali i registarske tablice.

Nakon toga su stigli Egnatiju, prelazeći zapadnu Grčku i našli su se u Kijatu, a policijski službenici su takođe bili obavešteni o njihovom prisustvu.

Huligani ni u jednom trenutku nisu zaustavljeni da im se pretraže vozila. Policija ih je diskretno pratila, a onda izgubila vizualni kontakt s vozilima, dok kolona ulazi u ulicu Atiki.

Hrvati su različitim putevima stigli u naselje OAKA gde su ih čekali njihovi grčki saučesnici, odnosno navijači Panatinaikosa.

Navijači Panatinaikosa
Navijači Panatinaikosafoto: EPA/Timm Schamberger

Odatle su se sa palicama i noževima u rukama ukrcali u vozove u kojima se nalazila gomila ljudi. Zaustavljali su se pet puta bi konačno sišli na stanici Perisos.

Policija je tada dobila nalog za "diskretni nadzor", međutim to nije bilo dovoljno jer su navijači Dinama i PAO-a uskoro započeli divljanje koje je završeno ubistvom 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa.

Grčki mediji izveštavaju da, nakon određenih puštanja na slobodu, trenutno ukupan broj uhapšenih iznosi 104. Do sada je na slobodu pušteno ukupno 13 osoba, a kada su u pitanju povređeni jedan od učesnika incidenta je još u kritičnom stanju, a u bolnici se nalaze tri grčka i jedan hrvatski državljanin.

Bonus video:

00:13

Navijači u Bratislavi skandiraju Borjanu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.