CG potpisala smrtnu presudu: Ovo će im ugasiti turizam za vjek i vjekov!
Foto: Dragan Kadić

Ekološka država?

CG potpisala smrtnu presudu: Ovo će im ugasiti turizam za vjek i vjekov!

Ko će doći na prljavo more Crne Gore i isplati li se gubitak od 800 miliona evra od turizma kada na nekoliko kilometara od obale počne da se ekploatiše nafta?
Objavljeno: 14:43h

- Građani nemaju garancije da neće doći do izlivanja nafte, uništenja morskog biodiverziteta i obala. Crna Gora nema opremu i ljudstvo i nije u stanju da nadzire tankere, naftovode, platforme, postrojenja za tretman sirove nafte, ističe ona.

Vrati konju glavu! Na crnogorskom primorju uslikan najluđi kupač! (FOTO) Postavlja se pitanje kako Crna Gora misli da kontroliše rad korporacija kao što je ENI koja broji preko 400 izliva nafte godišnje i to u obalnom području koje je visokopodložno zemljotresima.

foto: Dragan Kadić

Kovačević strahuje da će turisti izbegavati crnogorsku obalu jer sigurmo da niko neće da se kupa gde su platforme. Ekološkinja iz Hrvatske Dušica Radojičić kaže da je glavno pitanje šta građani imaju od istraživanja. - Zbog jednog izlivanja nafte u Crnoj Gori, građani će patiti narednih 50 godina. Da li je iko razmislio kolika bi bila šteta u turizmu, kazala je ona za CdM.

foto: AP/Gerald Herbert

Hrvatska je, ističe ona, prepoznala da ovaj projekat nema ni ekonomskog ni ekološkog smisla.

(Espreso.co.rs / CdM)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.