Policija ga pritvorila zbog neotvorenog piva, sad traži odštetu od 25 miliona! (FOTO)
Foto: facebook / goran candrlic

e, nek im je rekao!

Policija ga pritvorila zbog neotvorenog piva, sad traži odštetu od 25 miliona! (FOTO)

Na prekršajnu prijavu, zbog navodnog "konzumiranja alkohola na otvorenom", jedan Riječanin je odgovorio prigovorom koji će ući u pravna i sudstva na ovim prostorima!
Objavljeno:

Policajac #1 kreće prema meni na što prosljeđujem mobitel prijateljima a on me pita za identifikaciju.

Na to odgovaram da sam građanin RH sa pravom na slobodu (članak 22 Ustava RH) te da se prilikom policijskog postupka službena osoba dužna predstaviti svojim imenom, prezimenom i brojem značke. Policajac #1 razmjenjuje samnom nekoliko rečenica, pri čemu na 5 ili 6 direktnih upita da se identificira ne odgovara. Govorim policajcu #1 da nemam namjeru raditi probleme ali želim znati s kim razgovaram te da ću mu pokazati svoje identifikacijske isprave nakon što mi se predstavi.

Policajac brzinski pokazuje iskaznicu ispred mene zabljeskujući informacije baterijskom lampom te odmah potom on i policajac #2 koji se pojavio u međuvremenu upotrebljavaju sredstva prisile (lome mi ruke iza leđa i stavljaju lisice) te odvode prema policijskom autu time čineči prekršaj Ustava RH članak 24:

Nitko ne može biti uhićen ili pritvoren bez pisanog, sudbenog i na zakonu temeljenog naloga. Takav nalog mora biti pročitan i uručen uhićeniku prilikom oduzimanja slobode.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nakon toga provodim vrijeme u zatvoru (otprilike 10 sati) uz maltretiranje policijskih službenika u prostorijama PP III. Za vašu informaciju, strpan sam u ćeliju u kojoj su govna na podu čime je povrijeđen članak 25. Ustava RH koji kaže:

Sa svakim se uhićenikom i osuđenikom mora postupati čovječno i poštivati njegovo dostojanstvo.

Samim time, Republika Hrvatska, putem Ministarstva Unutarnjih Poslova je kriva za povrede Ustava, tj, za neosiguravanje Ustavom zajamčenih prava.

Ujedno, Republika Hrvatska je dužna za otuđenje / gubitak imovine (jedne neotvorene pive) u vrijednosti od 15,00 kn.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.