SAMO SE ČEKAO VLADIMIR ZELENSKI: Posle svega što se desilo u Rusiji OVO JE IMAO DA KAŽE!
Volodimir Zelenski, Foto: EPA UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

UKRAJINSKI PREDSEDNIK

SAMO SE ČEKAO VLADIMIR ZELENSKI: Posle svega što se desilo u Rusiji OVO JE IMAO DA KAŽE!

On je rekao da što duže ruske trupe ostanu na ukrajinskoj zemlji, Rusija će trpeti "više haosa, bola i problema".

Objavljeno:

"Vladimir Putin je uplašen i pobuna je direktna posledica njegove invazije", rekao je danas predsedni Ukrajine Volodimir Zelenski.

"Slabost Rusije je očigledna i njen predsednik se zabarikadirao u Podmoskovlju od onih koje je sam naoružao“, rekao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine je dodao da je "Rusija koristila propagandu da prikrije svoju slabost i glupost svoje vlade – a sada je toliki haos da to nijedna laž ne može da sakrije“.

On je rekao da što duže ruske trupe ostanu na ukrajinskoj zemlji, Rusija će trpeti "više haosa, bola i problema".

"Svako ko izabere put zla ​​sebe uništava", rekao je Zelenski.

Podsetimo, trupe grupe "Vagner" pod kontrolom Jevgenija Prigožina umarširale su u Rostov na Donu, posle njegove optužbe da ruska vojska "uništava" njegove borce.

Prigožin je obećao da će zaustaviti "zlo" vojnog vrha i najavio "marš pravde" svojih vojnika. Moskva je reagovala pokretanjem istrage protiv šefa "Vagnerovaca", koji je optužen za izazivanje građanskog rata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas u svom obraćanju da će organizatori pobune odgovorati za izdaju svoje domovine.

"Oni koji su organizovali i planirali oružanu pobunu, koji su nosili oružje protiv svojih saboraca, izdali su Rusiju i za to će odgovarati", naglasio je Putin koji je Prigožinove poteze nazvao "zabadanje nožem u leđa".

S druge strane, Prigožin je odbacio Putinove optužbe za izdaju i svoje borce je nazvao patriotama.

"Što se tiče izdaje otadžbine, predsednik je duboko pogrešio. Mi smo patriote. Niko se neće predati na zahtev predsednika. Ne želimo da zemlja nastavi da živi u korupciji i lažima", rekao je Prigožin.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.