PODOLJAK REAGOVAO NA ORUŽANU POBUNU U RUSIJI: Tvrdi da će se u narednih 48 OVO DESITI RUSIJI!
Mihailo Podoljak, Foto: Printscreen/Youtube/ OP_EDITZ

Savetnik ukrajinskog predsednika

PODOLJAK REAGOVAO NA ORUŽANU POBUNU U RUSIJI: Tvrdi da će se u narednih 48 OVO DESITI RUSIJI!

Jevgenij Prigožin i njegovi plaćenici iz Vagnera u toku noći su zauzeli Rostov na Donu, nakon čega su u Rusiji uvedene antiterorističke mere

Objavljeno:

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak tvrdi da će sudbina ruskog predsednika Vladimira Putina biti poznata uskoro, u kontekstu oružane pobune Prigožina.

"U sledećih 48 sati definisaće se novi status Rusije", napisao je Podoljak na Tviteru u subotu.

"Ili potpuni građanski rat ili dogovoreni prenos vlasti, ili privremeni predah pre sledeće faze pada Putinovog režima", napisao je Podoljak, savjetnik predsednika Volodimira Zelenskog.

Jevgenij Prigožin i njegovi plaćenici iz Vagnera u toku noći su zauzeli Rostov na Donu, nakon čega su u Rusiji uvedene antiterorističke mere. Radi se o gradu od posebnog značaja.

Rostov na Donu je „prilično značajan“ jer njegov vojni štab koordinira operacije u Ukrajini, rekao je bivši obaveštajac britanske vojske.

Vagnerovi plaćenici su fotografisani ispred Južnog vojnog okruga u gradu.

Šef plaćenika nije imenovao Putina, skoro da ga je „štitio“, ali „Putin je istupio prilično oštro protiv njega“, rekao je Ingram.

1 / 5 Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin je u svom govoru rekao da su oni koji su zauzeli Rostov počinili izdaju Rusije.

- Ovo je pokušaj da udare na nas iznutra, ovo je izdaja. Nož u leđa. Ovo je jednako oružanoj pobuni, Rusija će se braniti - rekao je predsednik Rusije.

Podsetimo, Prigožin je optužio u petak uveče ruski vojni vrh da je napao kamp njegovih plaćenika, ubivši mnoge njegove ljude. Zatim je zapretio da će "očistiti" rusko vojno rukovodstvo, rekavši da ima 25.000 ljudi pod svojom komandom.

U subotu ujutro, Prigožin je rekao da su njegove snage preuzele kontrolu nad vojnim objektima u južnom ruskom gradu Rostovu na Donu.

Vagner grupa saopštila je da je zauzela štab Južnog vojnog okruga u Rostovskoj oblasti na jugozapadu Rusije.

Vagnerovci su takođe zauzeli zgrade sedišta Ministarstva unutrašnjih poslova, odeljenja FSB, uprave Rostova i jedne od policijskih uprava, prenose lokalni kanali.

Bonus video:

05:33

UKRAJINCI NE ŽELE OFANZIVU, BORE SE NA TEŠKOM PODRUČJU! Nadoveza tvrdi: Rusija otvara 2 nova fronta, JEDAN ĆE BITI IZ BELORUSIJE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.