RUSIJA POVUKLA NOVI POTEZ NAKON POBUNE VAGNEROVCA: Posle svega usledila KLJUČNA ODLUKA
Vladimir Putin i Jevgenij Prigožin, Foto: Vedomosti / WillWest News / Profimedia

ODLUČENO!

RUSIJA POVUKLA NOVI POTEZ NAKON POBUNE VAGNEROVCA: Posle svega usledila KLJUČNA ODLUKA

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je, po odobrenju ruskog predsednika Vladimira Putina, pregovarao u subotu sa Prigožinom, kada je postignut dogovor da se zaustavi napredovanje "Vagnera" i situacija deeskalira

Objavljeno: 12:08h

Istražno odeljenje Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije obustavilo je krivični postupak povodom oružane pobune paravojne grupe Vagner pošto je utvrđeno da su njeni učesnici 24. juna obustavili radnje direktno usmerene na izvršenje krivičnog dela, saopštio je pres centar specijalnih službi.

Uprava FSB pokrenula je postupak protiv šefa "Vagnera" Jevgenija Prigožina zbog organizovanja oružane pobune 23. juna nakon što su snage Vagnera zauzele sedište Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu.

Prigožin je pobunu obrazložio tvrdnjom da je ruska vojska navodno izvršila raketne i bombaške napade na pozadinske kampove Vagnera.

Prigožinovu izjavu su demantovali rusko ministarstvo odbrane i FSB.

Jevgenij Prigožin
Jevgenij Prigožinfoto: Profimedia

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je, po odobrenju ruskog predsednika Vladimira Putina, pregovarao u subotu sa Prigožinom, kada je postignut dogovor da se zaustavi napredovanje "Vagnera" i situacija deeskalira.

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko foto: Profimedia

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je objasnio da će Prigožin moći da ode u Belorusiju, a da će krivični postupak biti obustavljen.

Dmitrij Peskov
Dmitrij Peskovfoto: Profimedia

U toku su pripreme za prebacivanje teške vojne opreme paravojne grupe "Vagner" aktivnim jedinicama Oružanih snaga Rusije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Bonus video:

01:49

UKRAJINCI SU NAMAMILI VAGNER GRUPU U KLEŠTA, SADA IH SAMO MELJU! Sagovornici Kurir TV: Kupe vreme dok ne dobiju oružje sa Zapada

(Espreso/ Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.